Üzleti tippek

EU pályázatok – Pályázatírás a gyakorlatban

Hogyan írjunk pályázatot?
A pályázati formanyomtatvány kitöltése nem „ördöngös” munka, hiszen megfelelő gondosság mellett bármely kis- és középvállalkozó önállóan is képes könnyedén teljesíteni ezt a feladatot. Szakértőnk, Lovász Gabriella, az Európa Média Kht. munkatársa abban ad tanácsokat, hogy mindez gyorsan, gördülékenyen menjen.

Merjünk pályázni az EU-ba is!
A magyar kis- és középvállalkozások előtt is adott a lehetőség, hogy sikeresen pályázzanak az Európai Unió forrásaiért. Ehhez „csupán” ismerni kell az uniós támogatások intézményrendszerét, naprakész információkkal kell rendelkezni az éppen érvényes pályázati lehetőségekről, s persze nem árt némi nemzetközi kapcsolatrendszert is kiépíteni.

Hogyan pályázzunk az EU-ba?
A pályázatírás nem olyan nehéz feladat, mint az elsőre látszik, vagy mint ahogyan azt sokat mondják. A sikeres projektfejlesztés kulcsa a jó ötlet, a megfelelő konzorcium, de leginkább az, hogy merjünk és akarjunk kezdeményezni, pályázni. Cikksorozatunkban a projektek elkészítésének gyakorlati aspektusait vesszük végig lépésről lépésre haladva.

Előnyök és buktatók az uniós pályázatokon
Ezermilliárdok lebegnek a hazai vállalkozók szeme előtt, ha az uniós támogatásokról szó esik. Nem adják ám azt sem könnyen, éppen ellenkezőleg: számos szigorú feltételt kell teljesíteni a sikeres pályázónak.

Pályázatírási tanácsok a bírálótól
Brüsszeli pályázatbíráló szakértőnk szerint nem szabad szerénynek lenni az uniós támogatások igénylésekor, ám mindenekelőtt ügyelni kell arra, hogy a projekt tudományos és technológiai minősége kielégítse a legmagasabb színvonalú szakmai igényeket. És ne feledjük: a tervezett projekt legyen megvalósítható és ez derüljön ki a pályázati anyagból.

Pályázzunk! Mire? Hogyan? Mennyiért?
Gazdasági kilátások és pénzügyi lehetőségek az Európai unióban címmel rendezett szemináriumot az Üzlet&Siker magazin május végén, amelyben a kis- és középvállalkozásokra váró üzleti környezet és az EU által kiírt pályázatokon való eredményes részvétel taktikái voltak terítéken.

Mire figyeljünk, ha pályázunk?
Több ezer pályázati kiírás születik évente, amelyek háromnegyed része kifejezetten a kis- és Középvállalkozásokat célozza meg, vagy legalábbis számukra is hozzáférhetô. habár mindössze 3–400 tekinthetô igazán komoly ajánlatnak az évente kiírt pályázatok közül, ez még mindig túl nagy szám ahhoz, hogy át lehessen tekinteni, el lehessen igazodni köztük, mi több, meg lehessen találni a tervezett projekthez leginkább passzolót.


EU-s pályázatok a bíráló szemszögéből – Szemelvények az EU-5-ös Keretprogram tapasztalataiból. Új motívumok az EU-6-os Keretprogram pályázatainak bírálatakor: Dr. Jánosi László.
A sikeres uniós pályázat titka című szemináriumon elhangzott előadás (73,5 KB) >>


Európai Uniós pályázati lehetőségek – A sikeres pályázatkészítés titkai: Trükkök, Tippek, Tanácsok: Kitley Gábor
A sikeres uniós pályázat titka című szemináriumon elhangzott előadás (821 KB) >>

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik