Üzleti tippek

Pályázat kkv-knak – korszerű vállalatirányítás

admin
admin

2003. 10. 28. 00:00

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Széchenyi Vállalkozásfejlesztési Programjának (SZVP) 2. számú pályázatának célja, hogy a kis- és középvállalkozásokat olyan informatikai beruházásra ösztönözze, amely lehetővé teszi, hogy a vezetők gyorsan és komplex módon tudják áttekinteni a döntéshez szükséges adatokat.

A pályázat pontos elnevezése:
Pályázati felhívás a kis- és középvállalkozások részére a korszerű vállalatirányítási rendszerek támogatására

Milyen támogatás igényelhető?
A nyertes pályázók a juttatást vissza nem térítendő támogatásként kapják.

Kik pályázhatnak?
A támogatásra csak azok a belföldi kis- és középvállalkozások pályázhatnak, amelyek megfelelnek az alábbi feltételeknek:
– 250 főnél kevesebb, de 9 főnél több alkalmazottat foglalkoztatnak,
– éves nettó árbevételük nem haladja meg a 4 milliárd forintot,
– mérlegfőösszegük legfeljebb 2,7 milliárd forint,
– más vállalkozásban meglévő tulajdoni részesedése összesen sem lépi túl a 25%-ot.

Nem pályázhatnak azok a vállalkozások, amelyek csőd-, felszámolási vagy végelszámolási eljárás alatt állnak, mezőgazdasági tevékenységet folytatnak, a pályázat benyújtását megelőző két év mindegyikében veszteségesek voltak, negatív a saját tőkéjük, illetve akik már igénybe vették egyszer ezt a támogatást.

Mire nyújtható támogatás?
A pályázat keretében a vezetői információs rendszer bevezetésének költségeire, ezen belül hardver-, szoftver- és rendszerdíj költségekre nyújtható támogatás. Támogatható továbbá belső modulrendszerek összekapcsolása, illetve már meglevő rendszer fejlesztése, frissítése is, amennyiben a korszerűsítés új modul beépítésével is együtt jár. Nem adható támogatás ugyanakkor kizárólag hardvereszközök beszerzésére, valamint akkor, ha a gazdálkodás csak egy részterületét átfogó rendszer kialakítását tervezi a pályázó. Nem számolhatók el ugyanakkor az előkészítési célú tevékenység költségei sem, mint pl. pályázati díj, pályázatkészítési díj, közjegyzői díj, tanácsadó cég igénybevételének díja, reprezentációs költségek, valamint a fejlesztés megvalósításában közreműködő saját alkalmazottak időarányos bére, illetve e bérek közterhei.

Mekkora összeg igényelhető?
A pályázónak a projekt bruttó összköltségének legalább 25%-át kitevő saját forrással kell rendelkeznie, s a vissza nem térítendő támogatás mértéke a projekt összköltségének legfeljebb 40%-a, de maximum 5 millió forint lehet. A pályázat benyújtását megelőzően megkezdett projektre nem lehet támogatást igényelni, a projektnek 2 éven belül meg kell valósulnia.

Beadási határidő
2003. szeptember 30. – 2003. november 16.

További információ: http://www.gkm.hu .
Telefon: 06-40/630-530.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.