Gazdaság

Újabb szállodákat szerzett meg Mészáros Lőrinc cége

A decemberben bejelentett és előzetesen 30 milliárd forintra becsült tőkeemelés második lépését valósítja meg a Mészáros Lőrinc résztulajdonában álló Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. – jelentette be a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Így a Konzum Nyrt. tulajdonába kerül

  • az Egerszalóki Saliris Resort, valamint
  • két kreischbergi síközponban fekvő szálloda, az Alpenblick Hotel, valamint a Hotel Relax Resort.

Az igazgatóság hozzájárult, hogy a Wellnesshotel Építő Kft. a tulajdonában lévő Egerszalóki négy csillagos Hotel Saliris Resort, valamint a kreischbergi négy csillagos Alpenblick Hotel (korábban Ferien Hotel) adásvételéből származó 2 milliárd 674 millió forintos vételár követeléssel tőkét emeljen a Konzum Nyrt.-ben. Az igazgatóság támogatta továbbá, hogy a Konzum PE Magántőkealap a Holiday Resort Kreischberg-Murau Gmbh. 100 százalékos üzletrészét, 897 millió 131 ezer forinton apportálja a társaságba.

Mészáros Lőrinc: kormányváltás után még sikeresebb leszek
Mészáros Lőrinc a felcsúti önkormányzati ülésen tett tanúbizonyságot önbizalmáról.

A szakértői értékelések alapján (BB-Essel Kft., PWC,) az ügyletekből származó mindösszesen 3 milliárd 571 millió forintos apportok ellenértékét a Konzum összesen 1.137.090 darab új részvény zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki. Az új részvények kibocsátási értékét az igazgatóság tavaly december 11-i záróárfolyamon 3.141 forinton rögzítette.

A mai napon közzétett tőkeemelés a második lépése annak az elmúlt év végén bejelentett tranzakció-sorozatnak, melynek eredményeként 18 belföldi és 5 külföldi szálloda kerül a tőzsdeit társaság tulajdonába. Az előzetes számítások szerint a többlépcsős tőkeemelés végén a Konzum Nyrt. saját tőkéje elérheti az 50 milliárd forintot.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik