Pénzügy

Reagált a Tállai-ügyre a Mol

A cég a versenypiaci tényezők alakulásától függően alakítja árait.

A Mol piaci vállalatként – a fogyasztói visszajelzéseket is beleértve – folyamatosan figyeli a versenypiaci tényezőket, elemzi és szükség esetén módosítja az árakat.

Az árazás ugyanakkor tisztán kereskedelmi kérdés

– tudatta a magyar olajipari vállalat az állami hírügynökséggel.

A cég megismételte: a Mol, ahogy eddig, úgy most sem kommentálja a konkrét árakat vagy saját árazási gyakorlatát. A legtöbb fogyasztási cikkhez hasonlóan az üzemanyagok ára is számos piaci körülménytől függ. Magyarországon csaknem 2000 töltőállomás van, ennek csak egynegyedét működteti a Mol.

Tállai beletenyerelt a Mol árképző szoftverébe
Ha éppen nem jön a NAV-elnök, akkor a nemzeti olajtársaság kútjainál a konkurencia árait figyelik, kemény előírás, hogy naponta le kell fotózni a szomszédok „totemoszlopait”.

Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára a hétvégén Facebook-oldalán közölte, hogy miután egyeztetést folytatott a Mol illetékes képviselőivel, csökkentették az üzemanyag árát választókerületében, Mezőkövesden.

Tállai csak tájékozódni akart a Moltól, erre lement a benzin ára
Igaz, szombaton még azt mondta a politikus, hogy egyeztettek a vállalattal az árcsökkentésről.
Tállai: A világhírű matyó kultúrával kéne foglalkozni, nem a benzinár csökkentésével
Elmondta, semmi nem indokolja, hogy az ország legmagasabb üzemanyagárát fizessék éppen Mezőkövesd és térségében.

Gulyás Gergely frakcióvezető szerint Tállai András a lehető leghelyesebben járt el, a Fidesz-frakció – csatlakozva a miniszterelnökhöz – pedig egy emberként gratulált neki, hiszen míg a budapesti benzinárak a Mol-kutakon literenként 353-355 forint között alakultak, Mezőkövesden 374 forint volt.

Mit csináljon egy egyéni választókerületi képviselő, ha ilyet tapasztal? Nem az a kötelessége a saját választóival szemben, hogy ezt szóvá tegye?

– tette fel a kérdést Gulyás Gergely. Ezt az ellenzék is így gondolta.

Tállai miatt sorra kapják a nyílt leveleket a „Fideszes Elvtársak"
Most a Hajdú-Bihar megyei országgyűlési képviselőknek írt az MSZP megyei szervezete.

A fogyasztói visszajelzések alapján írta meg Komló volt polgármestere is, hogy Baranya 4-es számú választókörzetében a legdrágább a megyében az üzemanyag, ezért Hoppál államtitkárnak is lépnie kellene. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik