Pénzügy

Ónodi-Szűcs: a hospice-házaknak „ha tetszik, ha nem” ki kell jönniük a pénzből

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár szerint a szakma nagy része fel van háborodva azon, hogy a Magyar Hospice Alapítvány  (MHA) volt annyira erős, hogy külön kért és kapott pluszfinanszírozást.

Balog utasítást adott a Hospice Ház támogatására
A miniszter az alapítvány figyelmét is felhívta a felelős működésre.

Ónodi-Szűcs a Magyar Nemzetnek kifejtette azon véleményét is, hogy a Magyar Hospice Alapítvány gazdálkodásával lehet gond, ugyanis mint mondta: a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel kötött szerződés alapján mindenki ugyanazt a normatív támogatást kapja, és van, akinek ez elég, míg másnak nem. Szerinte „ha tetszik, ha nem”, ki kell jönni abból a forrásból, ami adott az ellátók számára. Van, akinek ez sikerül, másnak nem.

Az alapítvány ötvenmillió forintos támogatási igénye nem eseti, évente szükségük lenne rá, 170 millió forintos költségvetésük fennmaradó összegét viszont képesek előteremteni, főleg magánadományokból. Egyébként pár napja már Balog Zoltán miniszter is  felhívta az alapítvány figyelmét a felelős működésre. Az alapítvány vezetője úgy nyilatkozott, hogy eddig is ezt etteék:

Kiemelt kép: Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár beszédet mond az amerikai Becton, Dickinson and Company (BD) globális orvostechnológiai vállalat új gyárának átadóján a tatabányai ipari parkban 2017. október 19-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik