Belföld

Nem érti Balog intését a Magyar Hospice Alapítvány

Eddig is felelősen működtek.

A Magyar Hospice Alapítvány is a sajtóból értesült arról, hogy az emberi erőforrások minisztere utasítást adott az egészségügyért felelős államtitkárnak, hogy biztosítsa a szervezet működéséhez szükséges forrást. A tárca még nem kereste őket hivatalosan – mondta a Zoomnak Kovács Anita, a szervezet programigazgatója.

Elárulta: az ötvenmillió forintos támogatási igényük nem eseti, évente szükségük van rá, 170 millió forintos költségvetésük fennmaradó összegét viszont képesek előteremteni, főleg magánadományokból.

Balog Zoltán közleményében felhívta az alapítványt a felelős működésre. Kovács Anita azt mondta, ezt nem tudják értelmezni, de teljes mértékben egyetértenek a felelős működéssel, amit mindig is betartottak. Kiemelte: az egyszázalékos adományokat sem kaphatnák meg, ha volna köztartozásuk, és fontosnak tartják, hogy a magánadományokkal felelősen bánjanak.

Hangsúlyozta azt is, hogy az elmúlt négy évben már kaptak állami támogatást, ami nem lett volna lehetséges, ha nem mutatnak jó példát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik