Pénzügy

A dicsőséges Quaestor-vezető olcsón kaphat lakásokat a belvárosban (javított)

quaestor (Array)
quaestor (Array)

A volt Quaestor-vezér Varga János érdekeltsége jutányos áron juthat három ingatlanhoz Budapest egyik legdrágább kerületében, a Belvárosban – írta a 444.hu közgyűlési előterjesztésre hivatkozva.

A Vim-Mobil Ingatlanforgalmazó Kft. áttételesen azé a Varga Jánosé, aki a Quaestor kockázati tőkealapjának volt a vezetője, amit akkor még Core Venturesnek hívtak. Most már Carion Ventures a neve, és ma is Varga a vezetője.

A Carion csoportról annyit kell tudni, hogy:

Varga János és testvére, Varga Zoltán közös cége a Devilsoft Kft., ami kifejlesztette azt a Bróker nevű programot, aminek segítségével a Quaestor saját dolgozói és a felügyelet elől is elrejtette a 150 milliárd forint nagyságrendben kibocsátott hamis kötvényt. Ennek ellenére Varga nem került a Quaestor-ügy vádlottai közé.

Hála üzletemberi kvalitásainak, most ehhez a három ingatlanhoz juthat hozzá nagyon olcsón:

  • 161 487 200 forintért, 257 ezer forintos négyzetméteráron a József nádor tér 10. szám alatti házban egy 628 négyzetméteres ingatlanhoz;
  • 13 552 000 forintért, 315 ezer forintos négyzetméteráron a Károlyi Mihály u. 17. szám alatti házban egy 43 négyzetméteres ingatlanhoz;
  • 6 006 000 forintért, 273 ezer forintos négyzetméteráron a Ferenciek tere 2. szám alatti házban egy 22 négyzetméteres ingatlanhoz.

A József nádor tér 10. szám alatt működik az Oltalom Karitatív Egyesület női átmeneti szállója. Idén tavasszal a Főváros indokolás nélkül felmondta a velük kötött támogatási szerződést, és október 3-án megpróbálta a női szálló 64 lakóját kilakoltatni.

FRISSÍTÉS 14:00. A 444.hu-tól átvett cikkünk megjelenése után a 444.hu helyreigazította az információt. Azt írják, hogy tévedtek, a Vim-Mobil Kft.-t tulajdonló dr. Varga János nem azonos a Carion Ventures és a Carion Holdinghoz tartozó más cégekben igazgatósági tag Varga Jánossal. A hibáért elnézést kérnek az érintettektől és az olvasóktól, akárcsak mi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik