Pénzügy

Sok jóra ne számítson, akinek hétvégére nincs pénz a bankszámláján

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, de 14 bankból 8-ban akkor sem tudjuk orvosolni a helyzetet, ha egyébként a szükséges összeg valamelyik alszámlánkon pihen.

Roppant kellemetlen helyzetet teremthet, amikor csak hétvégén eszmélünk, hogy megfeledkeztünk gondoskodni arról, hogy bankszámlánkon rendelkezésre álljon a megfelelő fedezet a tervezett vásárlásokhoz – hívja fel a figyelmet a Bankmonitor.hu. A legtöbb banknál ugyanis az van, hogy ha ezt nem tettük meg időben, akkor hétvégén sajnos esélyünk sincsen, hogy elektronikus úton a számlára varázsoljuk a szükséges összeget.

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, de 14 bankból 8-ban akkor sem tudjuk orvosolni a helyzetet, ha egyébként a szükséges összeg valamelyik alszámlánkon pihen – derül ki a portál kutatásából.

Elvileg két lehetőség van

Mivel hétvégén a bankközi átutalások (átutalás egyik bankból a másikba) egyelőre még nem teljesülnek, ezért csupán két lehetőség jöhet egyébként szóba, hogy elektronikus úton bankszámlánkra pénzt helyezzünk el.

Átvezetjük a szükséges összeget, aminek persze előfeltétele, hogy alszámlánkon (pl.: megtakarítási számla) ez rendelkezésre álljon.

Megkérjük valamelyik családtagunkat, közeli ismerősünket, aki ugyanannál a pénzintézetnél bankol, hogy utaljon nekünk.

Azzal korábban is tisztában voltunk, hogy a fenti megoldások sajnos nem minden pénzintézetnél működnek, de még legmerészebb álmunkban sem gondoltuk volna, hogy napjainkban ennyire drámai lenne a helyzet.

Igen jól látjuk, mindössze 4 bankot találunk, ahol akár mind a két megoldás működhet, és ilyen módon az AXA Bankot is a „nagyok” között köszönthetjük, meg a Gránit Bankot is (bár tóbbinál ugyan csak a saját számlák közötti átvezetésekre van hétvégén lehetőség, erre is kizárólag a netbankon keresztül).

A portál annak is utánajárt, vajon lesz-e ezen a téren változás, foglalkoznak-e a bankok ezzel a kérdéssel. Ha kíváncsi, mit válaszoltak nekik, vagyis hogy mi várható, akkor kattintson!

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik