Pénzügy

Újabb halasztás egy MNB-s közérdekű perben

birosag(210x140).jpg (Array)
birosag(210x140).jpg (Array)

Most a Zalavölgye Takarékszövetkezet ügyében tolták későbbre a határozat meghozatalát.

Július 24-re halasztotta a határozathozatalt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kontra Zalavölgye Takarékszövetkezet közérdekű perben a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla.

A csütörtöki tárgyaláson ismertetett elsőfokú ítélet szerint a Fővárosi Törvényszék június 11-én kihirdetett határozatában részben helyt adott az MNB közérdekű keresetének. Megállapította, hogy az alperes takarékszövetkezet általános szerződési feltételeinek (ászf) az ítéletben felsorolt pontjai tisztességtelenek, ezért érvénytelenek, ezt meghaladóan a felperes keresetét elutasította.

A peres felek pernyertességének arányát 90:10 százalékban állapította meg az MNB javára, egyben kötelezte az alperest, hogy fizessen meg 135 ezer forint eljárási illetéket, továbbá a felperesnek 635 ezer forint perköltséget. A fennmaradó 15 ezer forint eljárási illetéket a magyar állam viseli.

Az ítélet ellen az MNB fellebbezett, azt kérte, a pernyertesség arányát 96:4 százalékban állapítsa meg a bíróság. A takarékszövetkezet fellebbezési ellenkérelmében az ítélet helybenhagyását kérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik