Pénzügy

Banki elszámoltatás: milliókat buktak csaló brókerek miatt

A család pénzintézetét csődbe vitte a Buda-Cash brókercég bedőlése, így több, mint 3,5 millió forintot veszítettek - írta meg a Blikk.

A Blikk cikkében Éváék esetét mutatja be, akik nagy reményeket fűztek a banki elszámoltatáshoz – baleszerencséjükre, hiába. A törvény szerint március 1-jétől kellett postázniuk a pénzintézeteknek a tisztességtelenül elszámolt összegekről az értesítéseket. Éváék pénzintézetét, a DRB Bankot azonban csődbe vitte a Buda-Cash brókercég bedőlése, így több, mint 3,5 millió forintjukra hiába várnak.

A feszámolóbiztos levelében azt írta: az összeg kifizetésére akkor kerülhet sor, ha “a DRB felszámolási eljárása során a társaság vagyonának értékesítését követően elegendő fedezet keletkezik”. A cikk hozzáteszi: a tapasztalatok azt mutatják, Évák minimális eséllyel számíthatnak pénzre.

Éva saját bevallása szerint kishíján belerokkant a svájcifrank-hitel törlesztésébe, több helyre is panasszal fordul, ám a jegybank által támogatott egyik pénzügyi tanácsadó iroda csak elismerte a joghézagot.

A lap emlékeztet: 27 kötelezett hitelintézet szűnt meg vagy ment csődbe az elszámoltatás előtt, így tízezrek várhatnak pénzükre Éváékhoz hasonlóan hiába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik