Pénzügy
Kilakoltatás (Kilakoltatás)

Itt az új kilakoltatási időpont

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2015. 04. 16. 15:07

A felfüggesztett, majd újraindított végrehajtások révén ősztől indulhat újra a nem fizető adósok kipaterolása.

Korábban a témában:

A hátralékos adósok elleni végrehajtási eljárásokat az elszámoltatási törvény keretében felfüggesztették, azzal, hogy ezek a banki értesítő megküldését követő egy hónap után újraindulhatnak. A parlament előtt levő törvényjavaslat az előbbi harminc napot tolja ki szeptember 15-ére – hívta fel a figyelmet az Azénpénzem.hu.

A kilakoltatások eszerint szeptember 16-tól indulhatnak. A módosító indoklása szerint a megakasztott végrehajtási eljárások folytatásának lehetséges időpontját azért tolják ki, mert „folyamatban van a családi csődvédelem szabályozásának előkészítése”.

A lap azonban úgy ítéli meg, hogy a határidő csúsztatása nem feltétlenül jó hír. Ugyanis mint írják, ha valaki a banki értesítő kézhezvétele után nem jelez a követeléskezelőnek, akkor a behajtónak meg kell várnia, amíg a pénzügyi szolgáltató minden adóssal elszámol, és ennek tényét a honlapján és bankfiókjaiban közzéteszi. És csak utána indulhatna meg a végrehajtás. Ami tulajdonképpen jól elhúzódhatna. Most ez az „úszó” határidő válhat teljesen konkréttá.

Ha bővebben is kíváncsi, például arra, hogyan változna a banki elszámolások vitathatóságának szabálya, akkor kattintson!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.