Pénzügy

Itt az új kilakoltatási időpont

Kilakoltatás (Kilakoltatás)
Kilakoltatás (Kilakoltatás)

A felfüggesztett, majd újraindított végrehajtások révén ősztől indulhat újra a nem fizető adósok kipaterolása.

A hátralékos adósok elleni végrehajtási eljárásokat az elszámoltatási törvény keretében felfüggesztették, azzal, hogy ezek a banki értesítő megküldését követő egy hónap után újraindulhatnak. A parlament előtt levő törvényjavaslat az előbbi harminc napot tolja ki szeptember 15-ére – hívta fel a figyelmet az Azénpénzem.hu.

A kilakoltatások eszerint szeptember 16-tól indulhatnak. A módosító indoklása szerint a megakasztott végrehajtási eljárások folytatásának lehetséges időpontját azért tolják ki, mert „folyamatban van a családi csődvédelem szabályozásának előkészítése”.

A lap azonban úgy ítéli meg, hogy a határidő csúsztatása nem feltétlenül jó hír. Ugyanis mint írják, ha valaki a banki értesítő kézhezvétele után nem jelez a követeléskezelőnek, akkor a behajtónak meg kell várnia, amíg a pénzügyi szolgáltató minden adóssal elszámol, és ennek tényét a honlapján és bankfiókjaiban közzéteszi. És csak utána indulhatna meg a végrehajtás. Ami tulajdonképpen jól elhúzódhatna. Most ez az „úszó” határidő válhat teljesen konkréttá.

Ha bővebben is kíváncsi, például arra, hogyan változna a banki elszámolások vitathatóságának szabálya, akkor kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik