Pénzügy

Hűtő, ablak és kazáncsere: már 27 ezren nyertek

ablakcsere(430x286).jpg (ablakcsere)
ablakcsere(430x286).jpg (ablakcsere)

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a háztartási nagygépek, a nyílászárók már lezárta az első körös jelentkezéseket, a fűtéskorszerűsítésnél még nem. Lehet, hogy lesz még pályázat.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program három új pályázati konstrukcióját hirdette meg 2014 szeptemberében az elavult háztartási gépek, kazánok és nyílászárók cseréjére. A pályázatok célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassa a családokat az ország egész területén.

Hűtő

A Háztartási nagygép-csere alprogramra mintegy 26 ezer pályázat érkezett be, az első körös feldolgozás már lezárult. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. március végéig 24 621 pályázat támogatását hagyta jóvá. További 159 pályázat támogatói döntésének aláírása folyamatban van.

Ablak

A Homlokzati nyílászárócsere alprogramra közel 3 ezer pályázat érkezett be, az első körös feldolgozás már itt is véget ért. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. március végéig 1 496 pályázat támogatását hagyta jóvá. További közel 600 pályázat támogatói döntése aláírás előtt áll.

Kazán

A Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogramra mintegy 2.800 pályázat érkezett be. A pályázatok feldolgozása folyamatosan zajlik. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mostanáig 950 pályázat támogatását hagyta jóvá.

Folyt. köv.

Az alprogramokra beérkezett pályázatok közel 90 százaléka tehát már támogatásban részesült. A háztartási nagygép- és a nyílászárócsere alprogramok esetében a pályázatkezelő szervezet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kérésére megkezdte a kizárt pályázatok felülvizsgálatát. 2015 tavaszán így további pályázatoknál várhatóak befogadások, támogatói döntések.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a források rendelkezésre állásának függvényében további pályázatok meghirdetését tervezi, melyek a lehető legszélesebb körnek biztosítanak lehetőséget az energiahatékonyság növelésére, az energiaköltségek csökkentésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik