Pénzügy
quaestor (quaestor)

Ennek nem fognak örülni a Quaestor-károsultak

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2015. 04. 13. 15:01

Bár a kormány azt üzente, minden érintettet kártalanítanak 30 millió forintig, a beadott Rogán-féle törvényjavaslat szerint sokan kimaradhatnak az emelt összegű kárrendezésből.

Korábban a témában:

Más oldalról közelítve is lehet gond

A hvg.hu figyelt fel rá, hogy a Rogán Antal által pénteken benyújtott törvényjavaslat szerint korántsem „mindenkit”, vagyis minden Quaestor-ügyfelet érint a 30 millió forintig kiterjesztett, a létrehozandó kártalanítási alapból finanszírozott kártérítéss. Pedig a kormány ezt ígérte.

Kik kaphatnak emelt kártalanítást, és kik nem?

A törvényjavaslat szerint csak azok az ügyfelek kaphatják a magasabb összegű kártalanítást, akik a Quaestor Financial Hrurira Kft. által kibocsátott és a Quaestor Értékpapír Zrt. által értékesített kötvényekből vásároltak. Akik a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-vel vagy más Quaestor-céggel kötöttek szerződést a kötvényvásárlásról, azok nem.

Továbbá csak a kötvényesekre vonatkozik a Rogán-féle törvényjavaslat, a részvényt, befektetési jegyeket és más értékpapírt vásárlókra nem.

Kérdés persze, hogy a két hét múlvára ígért, a Beva általános kártérítési kötelezettségét 30 millió forintra emelő törvényjavaslatban mi lesz majd. Rendezi-e az a többi, az első körben fel nem karolt károsult ügyét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.