Pénzügy

Ennek nem fognak örülni a Quaestor-károsultak

Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )
Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )

Bár a kormány azt üzente, minden érintettet kártalanítanak 30 millió forintig, a beadott Rogán-féle törvényjavaslat szerint sokan kimaradhatnak az emelt összegű kárrendezésből.

Más oldalról közelítve is lehet gond

A hvg.hu figyelt fel rá, hogy a Rogán Antal által pénteken benyújtott törvényjavaslat szerint korántsem „mindenkit”, vagyis minden Quaestor-ügyfelet érint a 30 millió forintig kiterjesztett, a létrehozandó kártalanítási alapból finanszírozott kártérítéss. Pedig a kormány ezt ígérte.

Kik kaphatnak emelt kártalanítást, és kik nem?

A törvényjavaslat szerint csak azok az ügyfelek kaphatják a magasabb összegű kártalanítást, akik a Quaestor Financial Hrurira Kft. által kibocsátott és a Quaestor Értékpapír Zrt. által értékesített kötvényekből vásároltak. Akik a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-vel vagy más Quaestor-céggel kötöttek szerződést a kötvényvásárlásról, azok nem.

Továbbá csak a kötvényesekre vonatkozik a Rogán-féle törvényjavaslat, a részvényt, befektetési jegyeket és más értékpapírt vásárlókra nem.

Kérdés persze, hogy a két hét múlvára ígért, a Beva általános kártérítési kötelezettségét 30 millió forintra emelő törvényjavaslatban mi lesz majd. Rendezi-e az a többi, az első körben fel nem karolt károsult ügyét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik