Pénzügy
quaestor (quaestor)

Csalódást okozhat a Quaestor-törvény

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2015. 04. 13. 12:51

Lesznek olyan kötvényesek, akik megkaphatják a kamatot is, mások csak a névértéknek megfelelő összeget, megint mások még azt sem. Attól függ, ki milyen kötvényt vett.

Korábban a témában:

Az Azénpénzem.hu szerint elég érdekesen oldja meg a parlamenthez benyújtott, a Quaestor-kártalanításról szóló törvény a befektetők helyzetének rendezését. A kötvényeket ugyanis névértéken kell figyelembe venni. És pont emiatt lesznek majd, akik csalódhatnak.

Kötvénye válogatja, ki (nem) jár jól

A Quaestor-kötvényeket az évek során több részletben bocsátották ki, és a papírok között voltak változó, fix kamatozású illetve diszkontkötvények is. Közülük legjobban a diszkontosok járhatnak, hiszen nekik csökkentett áron adták el a kötvényeket, azzal, hogy majd a futamidő végén kaphatják meg a névértéket. Ők tehát a nekik járó kamat teljes összegével növelt befektetett összeget kapnák meg a kártalanításkor a benyújtott törvényjavaslat szerint.
Hozzájuk képest a változó kamatozású kötvényt vásárlók a hozamtól esnek el.

Viszont a fix kamatozású kötvényt vásárlók nemcsak a kamatot bukják, hanem a befektetett összeg egy részét is. Ők ugyanis jellemzően a névérték feletti értékben vásároltak.

Ha kíváncsi, hogy a jelenlegi információk alapján hogyan működhet majd a kárrendezési alapon keresztül a kártalanítás, milyen buktatói lehetnek, hogyan hathat mindez a befektetői piacra, kattintson!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.