Pénzügy
nav(2)(960x640).jpg (nav)

Vida Ildikóék perelnek és milliókat követelnek

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2015. 03. 19. 12:07

A legfőbb ügyész hivatali visszaéléssel gyanúsítja az egyik NAV-vezetőt, akit emiatt ki is hallgattak. Vida Ildikó meg közben szorgalmasan perli azokat, akik korrupciót kiáltottak.

Korábban a témában:

Horváth András 16 hónapja tálalt ki az ezermilliárdos áfacsalásról, és lengette meg zöld dossziéját, ám azóta is azt ismételgeti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hogy náluk minden rendben.

Ehhez képest is van annak jelentősége hogy az Állami Számvevőszék pár napja közzétette a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál végzett ellenőrzésének eredményét, amiben bizony volt néhány kínos részlet is.

Amire a NAV úgy reagált, hogy a megállapításokból (mivel más volt a fókuszuk) nem lehet az áfaellenőrzésekkel kapcsolatos korrupciós ügyekre következtetni.

Szorul a hurok

Hétfőn újabb információ látott napvilágot, ami azt mutatta, hogy mégis lehet valami probléma a hatóságnál, nem is kicsi, és mint a hvg.hu emlékeztetett, ez immár hivatalos álláspont. Polt Péter, a legfőbb ügyész azt mondta a parlamentben a NAV-ügyében folyó nyomozásról, hogy “a hatóság gyanúsítottként felelősségre vonta a NAV egyik vezető tisztviselőjét hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt”.

Azt vizsgálják, megakasztottak-e ellenőrzéseket a NAV-nál. Horváth András állította, hogy több ilyen ügy is volt, és az ő feljelentése alapján indult a nyomozás 2013-ban, hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt. A lap megkérdezte az ügyészséget és a NAV-ot is, kit gyanúsítottak meg, de ezt nem árulták el nekik. Azt viszont megtudták, hogy ügyészi intézkedésre nem került sor, vagyis szabadlábon lehet az illető.

Vida közben perel

A lap kitér arra is, hogy a NAV elnöke sorra perli azokat, akik különböző felületeken bírálják őket. Legújabban az LMP-s Vágó Gábort perelte be 3,5 millió forintra Vida Ildikó, mert úgy érzi, a képviselő tavaly novemberi nyilatkozatai sértik a becsületét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.