Pénzügy

A végtörlesztők siessenek, ha pénzt akarnak látni az elszámolásból

bank (bank)
bank (bank)

Akik anno kedvezményes árfolyamon végtörlesztették a devizahitelüket, azoknak külön kell kérniük a banki elszámolást. A procedúrának díj is van, és legkésőbb a hónap végéig lehet kezdeményezni. Van, akinek megérheti.

Banki elszámolás

A végtörlesztőknél nem automatikus a banki elszámolás, hanem az ügyfeleknek külön kell kérniük. Az Azénpénzem.hu cikke szerint március első hetében közülük már több százan adták be elszámolási igényüket a bankjukhoz. Aki szeretne pénzt visszakapni, annak a kérelmezésre legkésőbb március végéig van lehetősége.

A lap szerint egyébként a bankok mindenkit igyekeznek lebeszélni. Pedig a portál számításai szerint akadhatnak, akiknek az elszámolás keretében is járhat vissza pénz. S mint felhívták rá a figyelmet, a kiváltó hitelt felvettek nem is kockáztatnak semmit az igényléssel, nekik a tízezer forintos díjat sem kell megfizetniük.

Érdeklődésükre a bankok többsége nem vállalkozott arra, hogy megbecsülje, a végtörlesztőknél milyen arányban lehet kidobott pénz az eljárási díj, és milyen arányban lehet esély jelentősebb pénzvisszatérítésre. S persze minden ügy egyedi.
A lap szerint azonban érdemes lehet foglalkozni a kérdéssel, különösen azoknak, akik viszonylag gyorsan éltek annak idején a kedvezményes árfolyamú végtörlesztés lehetőségével.

Ha kíváncsi, kik azok, akiknek leginkább érdemes foglalkozniuk a dologgal, kattintson!

Aki belevág, és jár neki vissza pénz az elszámolásban, annak a tízezer forintot is visszafizetik. A kérvény mintája több bank honlapján is megtalálható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik