Pénzügy

Nekik külön kérni kell a banki elszámolást

Bihari Dániel
Bihari Dániel

tud újságíró. 2015. 03. 08. 14:24

Akik kedvezményes feltételekkel végtörlesztették hitelüket vagy a velük szembeni követelés már követeléskezelőhöz került, kérniük kell az elszámolást.

 

Korábban a témában:

A pénzügyi intézmények a héten megkezdték az elszámolást devizahiteles ügyfeleikkel – mivel az elszámolás automatikus, az ügyfeleknek az elszámolás kézhez vételéig nincs teendőjük. Annak pedig, akinek az elszámolásra kötelezett pénzügyi szolgáltatónál nincs bankszámlája, nyilatkoznia kell arról, melyik bankszámlára kéri a neki járó összeget, vagy arról, ha esetleg bankfiókban készpénzben venné fel.

Azok számára, akik éltek a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével, az elszámolás nem automatikus, nekik kérniük kell az elszámolás elkészítését. Erre március 31-ig van lehetőség tízezer forint ellenében, ezt azonban visszatéríti a pénzintézet, amennyiben az elszámolás eredményeként pénz jár vissza az ügyfélnek. Amennyiben pedig igazolja, hogy a kedvezményes végtörlesztés érdekében pénzügyi intézménnyel forint alapú fogyasztói kölcsönszerződést kötött, nem kell megfizetnie a tízezer forintos díjat.

Ha a hitelt a követeléskezelőre való engedményezés előtt felmondták, az elszámolásra köteles pénzügyi intézmény az engedményezés időpontjáig terjedő időszakra vonatkozóan köteles az elszámolást megküldeni, ám a követeléskezelőtől lehet kérni, hogy az elszámolás alapján számoljon el az ügyféllel szemben fennálló követeléssel – írja az MTI.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.