Pénzügy

Itt az újabb brókerbotrány: sokaknak fájni fog

broker(210x140).jpg (bróker, üzletember, tőzsde, vállalatvezető, cégvezető, )
broker(210x140).jpg (bróker, üzletember, tőzsde, vállalatvezető, cégvezető, )

Úgy tűnik, a Hungária Értékpapír Zrt. ügyfelei hiába mentek pénteken a cég irodájához, őket egyáltalán nem engedték be, csak a dolgozókat.

Mint hírt adtunk róla, újabb brókercég került bajba. A Magyar Nemzeti Bank csütörtökön este részlegesen felfüggesztette a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét. Pénteken reggel pedig megérkezett az MNB felügyeleti biztosa a céghez.

A Napi.hu korábbi információi szerint a Seres István érdekeltségébe tartozó cégnek sajátkötvény-visszafizetési problémái vannak, a papírok tulajdonosai túlnyomórészt magánszemélyek.

A hvg.hu pedig úgy tudja, az MNB a brókercéggel szemben indított célvizsgálata során talált szabálytalanságokat. Ezek valószínűleg nem kis ügyek, ugyanis a jegybank egyből büntető feljelentést is tett.

Azóta rendőrségi forrásból kiderült, hogy négy embert őrizetbe is vettek az MNB-s feljelentés nyomán, de hogy a Buda-Cash-üggyel vagy a Hungáriával kapcsolatban, azt először nem lehett tudni. Később azonban a HVG.hu-nak az ügyészség szóvivője elmondta: a Hungária Értékpapír Zrt. vezetőiről van szó.

Kis hal

A Hungária Értékpapír Zrt. egyébként sosem tartozott a Budapesti Értéktőzsde nagyforgalmú tagjai közé. Így az ügy már csak méreténél fogva sem olyan jelentős, mint a Buda-Cash-botrány. Viszont az ügyfeleknek mégiscsak fájhat.
A lap helyszíni tudósítása szerint pénteken a brókercéghez csak a dolgozókat engedték be, az irodaházba az ügyfelek nem tehették be a lábukat. Így pénzhez sem juthattak, de tájékoztatást is hiába vártak. Az ügyfelek így nem tudják, mi lesz. Köztük az a különösen peches befektető sem, akinek már a Buda-Cashben is bent ragadt egy csomó pénze.

Ha részletesebben is érdekli a téma, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik