Pénzügy

Munkahelyi szex: az íróasztalon és a raktárban is űzzük

munkahelyi-szex(210x140).jpg (munkahelyi szex)
munkahelyi-szex(210x140).jpg (munkahelyi szex)

A magyar munkavállalók többsége elítéli a munkahelyi légyottokat, mégis tizedüknek, vagy felüknek van ilyen jellegű személyes tapasztalata. A leginkább „veszélyeztetettek" a 36-40 évesek, a diplomások, illetve a vezető beosztásban dolgozók.

A Jobinfo.hu kutatásában résztvevő munkavállalók 14 százalékával fordult már elő, hogy munkatársával szexuális kapcsolatba került. Az efféle nyitottság egyébként leginkább a 36-40 éves korosztályra, a vezető beosztásban lévőkre, illetve a diplomásokra jellemző.

Sokan lebuknak

Az elmondások alapján a munkahelyi pásztorórák sokszor nem maradnak titokban, az érintetteket legtöbbször a modern technika buktatja le, jellemzően ipari kamera veszi fel a légyottokat. Egy személyes beszámoló szerint valaki a belső kamerán vette észre a romantikázókat, s az élőképet a céges kommunikációs rendszeren küldte tovább a még bent tartózkodó kollégáknak. Előfordult olyan is, hogy a menedzser külföldi útról hazatérve nem tudta, hogy időközben beszerelték a kamerákat, mely folyamatosan vette a kolléganővel folytatott esti „lazulást”.

Vannak, akik szerint a feljebbjutás eszköze is lehet

A motivációkat elemezve a munkavállalók fele számolt be olyan esetről, amikor a munkahelyen elfogadottnál jóval többet fedő, „bensőséges” főnök-beosztott viszony eredményeként valakit előléptettek, vagy egyszerűen csak jóval magasabb fizetési besorolásba került hasonló feladatkört ellátó munkatársaihoz képest.

Persze a munkahelyen szorosabbra szövődő szálak sokszor nem pusztán egy aktusra terjednek ki. A Jobinfo.hu kutatásában megkérdezettek majd háromnegyede ismer olyan embert, aki a munkahelyen került kapcsolatba jövőbeni párjával, ráadásul a felmérésben megosztott személyes történetek legnagyobb hányada is boldog házassággal végződött.

Megosztó téma

A munkahelyi szex megítélése egyébként nagyon megosztja a magyarokat. A válaszadók mintegy negyede minden formában elítéli, 40 százalékuk csak akkor, ha bármely fél párkapcsolatban él, míg 36 százalék szerint semmilyen formában nem szabad összekeverni a munkát és a magánéletet. A munkahelyi összebújással kapcsolatban egyébként elfogadóbbak a középkorúak, illetve idősek, a férfiak, valamint az egyetemi végzettséggel rendelkezők.

Íróasztalon és raktárban

A helyszínt tekintve nagyon változatos esetek fordulnak elő, de a beszámolók többsége valamilyen raktárhelyiséget vagy egy íróasztalt jelölt meg a munkahelyi pásztorórák helyszíneként. Ez utóbbi kapcsán nem ritka, hogy egy nem kedvelt munkatárs vagy éppen a főnök dolgozóasztala a célpont, de az is gyakori a történetekben, hogy egy új bútordarabot avattak fel a munkatársak.

A raktárakra többen is azt mondták, hogy jók, mert kameramentes övezetben célszerű összebújni. De volt, aki itt is pórult járt: egy pár férfitagja tűzőgépkapoccsal a homlokában végezte.

Minden második ember próbálta már

A Szexrandi.hu legfrissebb kutatása egészen más eredményre jutott. Szerintük a magyarok több mint fele szeretkezett már a munkahelyén és a megkérdezettek 47 százaléka vallotta be, hogy feküdt már le kollégájával. Nem ritka a főnökkel kialakított szexuális kapcsolat sem, 7 százalék árulta el a felmérésben, hogy került már a főnökével szexuális viszonyba.

Szerintük ez nem meglepő, mivel időnk jelentős részét töltjük munkahelyünkön, ahol van időnk és alkalmunk arra, hogy megismerjük kollégáinkat. Emiatt gyakran alakulnak ki munkahelyi kapcsolatok, amelyek egy része megáll a flörtölésnél, de nem ritka a hosszabb titkolt vagy kevésbé titkolt viszonyok kialakulása sem.

Bolondulunk a nyilvános szexért

A felmérés kitért arra is, hogy az otthonunkon és a munkahelyünkön kívül hol bonyolódunk leginkább szexuális kalandba. A felmérésében résztvevő kétezer megkérdezett több mint fele próbálta már ki a szexet nyilvános helyen. A listát a parkok vezetik 65 százalékkal, a képzeletbeli dobogó második fokára a szórakozóhelyek kerültek (24%), de minden ötödik válaszadó a mozit is kipróbálta.

Nem tántorít el a holtomiglan-holtodiglan sem

Házasságtörésben valószínűleg világviszonylatban is az élmezőnyhöz tartozhatunk, közel kétharmad állította ugyanis, hogy követett már el házasságtörést, azaz volt már szexuális viszonya más házastársával. (És ebben azok még nincsenek is benne, akik nem tudták, hogy a másik fél házas.)

A kutatás eredménye arra is rávilágított, hogy a nagyobb korkülönbség sem feltétlenül kizáró ok a szexben, ugyanis a válaszadók több mint fele feküdt már le legalább 10 évvel fiatalabb vagy idősebb partnerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik