Pénzügy
állásinterjú (állásinterjú)

Ilyen emberekre vadásznak most a munkáltatók

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2015. 02. 28. 09:00

A helyzet az, hogy jó ha van diploma, de önmagában nem feltétlenül döntő szempont. Van, amikor legalább ennyit nyomhat a latba az erős szakmai gyakorlat is.

Korábban a témában:

Az iskolai végzettség az egyik első és legfontosabb dolog, amellyel egy HR-es szembesül a jelölteknél. Nem mindegy azonban, hogy bizonyos pozíciók esetében mi milyen súllyal esik latba. Toborzási szakembereket kérdeztünk arról, hogy mit néznek egy jelölt tanulmányi hátterét illetően és mi az, amire egyáltalán nem fektetnek hangsúlyt. Ennek járt utána a Profession.hu.

Nem feltétlenül kell az egyetem

“Egy főiskolai diplomát, erős szakmai gyakorlattal többre értékelünk, mint egy gyakorlat nélküli egyetemi végezettséget” – árulta el a lapnak az SAP Hungary Kft. HR igazgatója, Horváth Krisztina. Ők olyan kollégákat keresnek, akik azonnal fel tudják venni a munka fonalát. Van azonban olyan programunk is, melyben még felsőfokú tanulmányaikat végzőknek kínálnak szakmai gyakorlatot.

A szakértő arra is kitért, hogy – két teljesen azonos végzettségű jelentkezőnél – az is dönthet, hogy hol szerezte az illető a diplomáját. Az intézmények között ugyanis vannak preferált egyetemek, főiskolák.

“Minden esetben támogatjuk a felsőfokú tanulmányok befejezését, sőt a továbbtanulást (pl. tanulmányi szerződéssel) is – hangsúlyozta Horváth Krisztina. Náluk ugyanis előfeltétel, hogy minden teljes állású kollégának legyen diplomája.

Ahol az érettségi is elég lehet

Mészáros Dóra, a Dreher Sörgyárak Zrt. toborzási és kiválasztási specialistája szerint a legfontosabb, hogy a szakmai tudás, tapasztalat és a betöltött pozíció illeszkedjenek egymáshoz. “Ha túlképzett jelöltet veszünk fel, unalmas lesz számára a munka, nem lesz igazi lehetősége a fejlődésre és más kihívások után fog nézni. Ha azonban nem elég képzett az új kolléga, nem tud megfelelni az elvárásoknak, ami számára is frusztráló” – fejtette ki.

Általánosságban pedig azt mondta, hogy a fizikai állománynál és az értékesítési képviselőknél érettségi az elvárás. Az irodai dolgozóknál (egy-két kivételtől eltekintve) pedig főiskolai vagy egyetemi végzettség – ismertette a kritériumokat a szakértő.

Ha kíváncsi, hogy emellett mennyit nyomnak a latba az érdemjegyek, és hogy vajon mennyire lehet előny a külföldi tapasztalat, kattintson!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.