Pénzügy

7+1 tévhit a lakásbiztosításról

betoro(210x140).jpg (betörő)
betoro(210x140).jpg (betörő)

Ez a cikk azoknak szól, akik azt hiszik, hozzájuk úgysem törnek be. No meg azoknak, akik szerint nem éri meg lakásbiztosítást kötni, mert az nem jó semmire, csak úgymond felesleges kiadás.

Ön is úgy gondolja, hogy a lakásbiztosítás drága dolog, egyébként se éri meg megkötni, nem is jó semmire, ha mégis kell valami, ott a társasház biztosítása, de baj esetén úgyse fizet a biztosító? A lakosság körében számos ehhez hasonló tévhit kering a lakásbiztosításokról. A Privátbankár.hu összeszedte ezzel szemben a tényeket.

1.„A lakásbiztosítás drága. Egy lakásbiztosítás havi 5-10 ezer forintos kiadást jelent.”

Távolról sem. Az elmúlt években sokat csökkentek a díjak. Egy átlagos paraméterekkel rendelkező lakás teljes körű biztosításának havi díja a Netrisk adatai szerint mindössze 1500-2500 forint között van.

2. „Minek kössek lakásbiztosítást, úgysem fizet a biztosító…

A MABISZ 2014-ben kiadott éves jelentése szerint a biztosítók Magyarországon több mint 3 millió lakásbiztosítási szerződést kezelnek és közel 700 ezer káreseményben több mint 37 milliárd forint kártérítési összeget fizettek ki. Tény, hogy a biztosítók alaposan megvizsgálják a káreseményeket, de ez kötelességük is, hiszen nem a saját pénzükből, hanem díjfizető ügyfeleik pénzéből fizetik ki a kártérítéseket.

3. „Nincs olyan érték a lakásban, amit érdemes lenne biztosítani.

A sok kicsi sokra megy. Egy egyszerű beázás is könnyen okozhat jelentős anyagi kárt, hiszen ilyenkor nem csak a fal rongálódhat meg. Az ajtók, az ablakok, a padló, a szőnyeg, a bútorok, bármilyen elektromos berendezés, amit elér a víz és zárlatos lesz. Könnyen összejöhet akár többszázezres kár is, amit egyben kifizetni bizony súlyosan megterhelné a családi kasszát.

4. „Minek kössek biztosítást, úgyis csak a gazdagokhoz törnek be.

Tévedés. Naponta olvashatjuk a híreket a lakótelepi, a családi házas és nyaralóövezeti betörésekről. Tény, hogy a milliomosoknál nagyobb lehet a „zsákmány”, de a milliomosok jobban is védik az otthonukat, ezért a betörő rizikója is nagyobb.

a kíváncsi a további négy közkeletű vélemény cáfolatára is, kattintson!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik