Pénzügy
betörő (betörő)

7+1 tévhit a lakásbiztosításról

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2015. 02. 14. 15:10

Ez a cikk azoknak szól, akik azt hiszik, hozzájuk úgysem törnek be. No meg azoknak, akik szerint nem éri meg lakásbiztosítást kötni, mert az nem jó semmire, csak úgymond felesleges kiadás.

Korábban a témában:

Ön is úgy gondolja, hogy a lakásbiztosítás drága dolog, egyébként se éri meg megkötni, nem is jó semmire, ha mégis kell valami, ott a társasház biztosítása, de baj esetén úgyse fizet a biztosító? A lakosság körében számos ehhez hasonló tévhit kering a lakásbiztosításokról. A Privátbankár.hu összeszedte ezzel szemben a tényeket.

1.„A lakásbiztosítás drága. Egy lakásbiztosítás havi 5-10 ezer forintos kiadást jelent.”

Távolról sem. Az elmúlt években sokat csökkentek a díjak. Egy átlagos paraméterekkel rendelkező lakás teljes körű biztosításának havi díja a Netrisk adatai szerint mindössze 1500-2500 forint között van.

2. „Minek kössek lakásbiztosítást, úgysem fizet a biztosító…

A MABISZ 2014-ben kiadott éves jelentése szerint a biztosítók Magyarországon több mint 3 millió lakásbiztosítási szerződést kezelnek és közel 700 ezer káreseményben több mint 37 milliárd forint kártérítési összeget fizettek ki. Tény, hogy a biztosítók alaposan megvizsgálják a káreseményeket, de ez kötelességük is, hiszen nem a saját pénzükből, hanem díjfizető ügyfeleik pénzéből fizetik ki a kártérítéseket.

3. „Nincs olyan érték a lakásban, amit érdemes lenne biztosítani.

A sok kicsi sokra megy. Egy egyszerű beázás is könnyen okozhat jelentős anyagi kárt, hiszen ilyenkor nem csak a fal rongálódhat meg. Az ajtók, az ablakok, a padló, a szőnyeg, a bútorok, bármilyen elektromos berendezés, amit elér a víz és zárlatos lesz. Könnyen összejöhet akár többszázezres kár is, amit egyben kifizetni bizony súlyosan megterhelné a családi kasszát.

4. „Minek kössek biztosítást, úgyis csak a gazdagokhoz törnek be.

Tévedés. Naponta olvashatjuk a híreket a lakótelepi, a családi házas és nyaralóövezeti betörésekről. Tény, hogy a milliomosoknál nagyobb lehet a „zsákmány”, de a milliomosok jobban is védik az otthonukat, ezért a betörő rizikója is nagyobb.

a kíváncsi a további négy közkeletű vélemény cáfolatára is, kattintson!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.