Pénzügy
mnb (mnb)

Brókercéget függesztett fel az MNB

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2014. 12. 19. 14:31

A tulajdonosi probléma rendezéséig nem szolgáltathat az EURÓPA BRÓKERHÁZ.

Korábban a témában:

Az MNB nem engedélyezte az amerikai WORLD SYSTEMS MARKET Inc. számára az EURÓPA BRÓKERHÁZ Befektetési Szolgáltató Zrt-ben való minősített befolyás megszerzését, s felszólította jogsértően megszerzett tulajdonrészének eladására. A minősített befolyásszerzés jegybanki engedélyezéséig az MNB felfüggesztette a hazai befektetési vállalkozás tevékenységét.

Az MNB elutsaította a kérelmüket

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma publikált határozatában elutasította az amerikai székhelyű WORLD SYSTEMS MARKET Inc. (WSM) engedélykérelmét az EURÓPA BRÓKERHÁZ Befektetési Szolgáltató Zrt-ben (Európa Brókerház) való minősített befolyásszerzés engedélyezésére. Az MNB felszólította a kérelmezőt, hogy a határozatának kézhezvételétől számított 3 hónapon belül gondoskodjon a befektetési vállalkozásban jogsértő módon megszerzett tulajdonrészének elidegenítéséről, és erről haladéktalanul tájékoztassa az MNB-t.

A jegybank egy másik határozatában felfüggesztette az Európa Brókerház tevékenységi engedélyét az e befektetési vállalkozásban való minősített befolyásszerzéshez szükséges jegybanki engedély megszerzéséig, de legfeljebb 6 hónapig. Az MNB egyúttal jelezte: ha a minősített befolyásszerzésig meghatározott határidő eredménytelenül telik el, visszavonja az Európa Brókerház engedélyét.

A felfüggesztés időtartalma alatt az Európa Brókerház nem köthet újabb ügyfelekkel szerződéseket, s meglévő ügyfeleivel szemben sem vállalhat új kötelezettséget (így megbízásokat sem vehet fel). A jegybanki határozat kézhezvételekor hatályos szerződéseiből eredő kötelezettségeit ugyanakkor az Európa Brókerház köteles teljesíteni, azaz végre kell hajtania az ügyfelek nyitott határidős pozícióinak lezárását, illetve az azok kockázatának minimalizálását (így a nyitott pozíciók fedezését) célzó, továbbá az utalási és transzfer megbízásokat is. A felfüggesztés kiterjed a befektetési vállalkozás határon átnyúló tevékenységére is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.