Pénzügy

Jegybanki felszólítás a Business Telekomnak

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2014. 11. 13. 11:27

Az MNB rendkívüli közzétételre szólította fel a BTel Nyrt-t a sajtóban megjelent hírekkel kapcsolatosan.

Korábban a témában:

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma publikált határozatában felszólította a BUSINESS TELECOM (BTel) Nyrt.-t, hogy az online sajtóban a tegnapi nap folyamán megjelent, a BTel működésében észlelhető jelentős fennakadásokról szóló hírekkel kapcsolatban teljesítse közzétételi kötelezettségét.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Citi Hitelteszt (citibank, )

Az MNB a felszólítást arra alapozta, hogy a vonatkozó jogszabályok alapján a jegybank megítélése szerint a kibocsátónak a hírekkel kapcsolatban rendkívüli közzétételi kötelezettsége keletkezett. Az MNB felszólította a kibocsátót, hogy a megjelent információk valótlansága esetén hozza nyilvánosságra a valóságnak megfelelő adatokat, ellenkező esetben pedig mutassa be, hogy a kibocsátó legutolsó tájékoztatásában közzétetthez képest a megjelent információk a kockázati tényezők körében milyen változást okoztak. Ezt azonnal, de legkésőbb egy munkanapon belül – tehát még csütörtökön – teljesítenie kell.

Ez volt a probléma

A Btel szerdán áramszünet miatt bénult le, ezt írta meg több portál is. Nem működött a szerverük, a honlapjuk, az ügyfélszolgálatuk. Emiatt, mivel nyilvános értékpapír-kereskedelemmel is foglalkoznak, kötelességük lett volna a meghatározott nyilvános közzétételi csatornákon információt adni. Mivel ezt elmulasztották, ezért kapták a jegybanki felszólítást.

A BTel honlapján egyébként kint van egy közlemény, amelyben írják, hogy a probléma már elhárult, de ez nem felel meg a tőzsdei nyilvános közzétételi kötelezettség teljesíésének.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.