Pénzügy

Jegybanki felszólítás a Business Telekomnak

Az MNB rendkívüli közzétételre szólította fel a BTel Nyrt-t a sajtóban megjelent hírekkel kapcsolatosan.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma publikált határozatában felszólította a BUSINESS TELECOM (BTel) Nyrt.-t, hogy az online sajtóban a tegnapi nap folyamán megjelent, a BTel működésében észlelhető jelentős fennakadásokról szóló hírekkel kapcsolatban teljesítse közzétételi kötelezettségét.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Az MNB a felszólítást arra alapozta, hogy a vonatkozó jogszabályok alapján a jegybank megítélése szerint a kibocsátónak a hírekkel kapcsolatban rendkívüli közzétételi kötelezettsége keletkezett. Az MNB felszólította a kibocsátót, hogy a megjelent információk valótlansága esetén hozza nyilvánosságra a valóságnak megfelelő adatokat, ellenkező esetben pedig mutassa be, hogy a kibocsátó legutolsó tájékoztatásában közzétetthez képest a megjelent információk a kockázati tényezők körében milyen változást okoztak. Ezt azonnal, de legkésőbb egy munkanapon belül – tehát még csütörtökön – teljesítenie kell.

Ez volt a probléma

A Btel szerdán áramszünet miatt bénult le, ezt írta meg több portál is. Nem működött a szerverük, a honlapjuk, az ügyfélszolgálatuk. Emiatt, mivel nyilvános értékpapír-kereskedelemmel is foglalkoznak, kötelességük lett volna a meghatározott nyilvános közzétételi csatornákon információt adni. Mivel ezt elmulasztották, ezért kapták a jegybanki felszólítást.

A BTel honlapján egyébként kint van egy közlemény, amelyben írják, hogy a probléma már elhárult, de ez nem felel meg a tőzsdei nyilvános közzétételi kötelezettség teljesíésének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik