Pénzügy
magannyugdijpenztar-tuntetes-(430x286).jpg (A magánnyugdíjpénztárak védelmében rendezett tüntetés )

Nyugdíjpénz: semmiképpen nem bíznák az államra

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2014. 12. 09. 09:13

A még megmaradt magánpénztári tagok vették az adást, és mind nagyobb számban kezdtek el tagdíjat fizetni az állami „megmentés" hírére. A pénztárak szerint is a szabályozás átalakítására van szükség a fenntarthatósághoz, csak másképp, mint ahogy a kormány képzeli.

Korábban a témában:

Magánnyugdíj

A magánnyugdíj-pénztári tagok nem szeretnék, ha megtakarításukról az állam gondoskodna – írja a Népszabadság. A lap megkérdezte a megmaradt pénztárakat, hogy vajon ez kézzel fogható dologban is megnyilvánult-e, vagyis hogy elkezdtek-e a tagok fizetni. Hiszen a beszántás veszélye akkor áll fenn, ha kevesebb, mint 70 százalék fizet tagdíjat.

Egyre lelkesebben fizetnek

A Budapestnél és a Szövetségnél az utóbbi hetekben érezhetően megnőtt a tagdíjfizetők száma. A Szövetségnél nem tartják elképzelhetetlennek azt sem, hogy el fogja érni a 70 százalékot. A Budapestnél pedig akár kötelező tagdíjfizetést is előírhatnak jövőre, hogy teljesítsék a törvényi előírást. A Horizontnál mostanra a korábbi többszörösét kezdték el fizetni a tagok.

A magánpénztárak szerint egyébként az lenne az optimális, ha a szabályozás megengedné, hogy beolvadjanak egy-egy önkéntes nyugdíjpénztárba. Hiszen bármennyire is kitartott ez a 4 pénztár, és a 62 ezer ember, mégiscsak jobb lenne olyan keretek között folytatni, ahol nagyobb a működési biztonság. Ezt egyébként az MTI tudósítása szerint elmondták az Országgyűlés költségvetési bizottságában is, hétfőn.

Ha bővebben is kíváncsi, kattintson!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.