Pénzügy
autopiac(960x640).jpg (autó, eladó autó, autópiac, )

Autókereskedőre csapott le a NAV

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2014. 12. 03. 12:25

Strómannal vetetett meg 83 járművet egy baranyai vállalkozó, hogy elkerülje a több millió forintos illetékfizetést.

Korábban a témában:

Büntetőeljárást kezdeményezett a NAV Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága egy baranyai autókereskedő ellen, aki 83 gépjárművet vetetett meg egy rendkívül rossz körülmények között élő férfival, hogy elkerülje az illetékfizetést – tájékoztatta a főigazgatóság az MTI-t szerdán.

A közlemény szerint a férfi az adásvételi szerződéseket strómanként, a megélhetését biztosító kisebb összegek fejében írta alá, a járművek sohasem kerültek a birtokába, semmit sem tudott róluk.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Citi Hitelteszt (citibank, )

Minderre azután derült fény, hogy az illetékes polgármesteri hivatalok tájékoztatták a NAV-ot a kocsik adásvételéről, de a férfi sem az adóhivatal által megállapított vagyonátruházási illetéket, sem a vásárlások bejelentésének elmulasztása miatt kirótt bírságot nem fizette meg.

Amikor a hatóság a több millió forintos tartozás miatt végrehajtást indított ellene, és kérelmére kivizsgálta az eset körülményeit, azt állapította meg, hogy a férfi omladozó házban él, jövedelme nincs, azt az elmúlt időszakban is csak közfoglalkoztatásból sikerült szereznie, a gépjárművekkel pedig valóban nem rendelkezik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.