Pénzügy

Kilőttek a kötelező biztosítás díjai

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2014. 11. 04. 08:43

Az első nap adatai alapján 10 százalék körüli díjemelkedést regisztrált az egyik online alkuszcég a kötelező gépjárműfelelősség-biztosításnál.

Korábban a témában:

A Biztosítás.hu biztosítási és banki portál a meghirdetett tarifák alapján vasárnap átlagosan 10 százalék körülire becsülte a kötelező gépjármű felelősség-biztosítási tarifák emelkedését. A Netrsik.hu adatai éppen ezt a számot igazolják az első napi, tehát a hétfői forgalom alapján.

Kgfb

10 százalékos lehet az átlagos díjnövekedés

A tavalyi kampány új kötéseinek átlagdíja az első napokban a teljes időszak átlaga alatt, 10.400 forint körül alakult a Netrisk.hu-nál. Most viszont már az első napon is 11.400 forintos átlagdíjat regisztráltak, ami azt a várakozást igazolja, hogy idén átlagosan csaknem 10 százalékos díjemelkedés következhet be.

Bár a kampányban érintett járművek száma közel félmillióval alacsonyabb, mint tavaly, a portál felületén első napon kalkuláló ügyfelek száma idén is meghaladta a 20 ezer főt.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Citi Hitelteszt (citibank, )

Három biztosító fölözheti le a piacot

Ismét koncentrált a versenyre számítanak az új kgfb-szerződésekért. A szereplők azonban teljesen kicserélődtek: míg tavaly ilyenkor az Allianznál, a Postánál és a Groupamánál köztötték a szerződések kétharmadát, most a K&H, a KÖBE és az MKB hasított ki együttesen ugyanekkora szeletet az új kötések piacából.

Az autósok többsége egyébként a következő napokban fogja kézhez kapni jelenlegi biztosítójától a jövő évi, többségében magasabb díjat tartalmazó díjértesítőjét. Ezért a portál szerint várható, hogy a díjkalkuláció iránt a következő napokban is fokozott lesz az érdeklődés.

Más kérdés, hogy sokan lehetnek, akik – bár kalkulálnak – az idén már másik biztosítónál sem találnak majd kedvezőbb ajánlatot – jegyzik meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.