Pénzügy

Óriási tévedésben vagyunk

Egy friss kutatás szerint nem csökkent tovább az öngondoskodási hajlamunk, de a többség a legalapvetőbb pénzügyi mutatókkal sincs tisztában.

A Portfolio.hu ma tartja öngondoskodási konferenciáját. Ezen mutatta be az OTP Bank a legfrissebb kutatását, amely szerint mintha kissé kezdene helyreállni a pénzügyi öngondoskodási hajlamunk.

Ha spórolásról van szó

Az erre vonatkozó index már két éve 32 százalékon állt, most pedig 36 százalékra emelkedett (ez megfelel a 2011-es értéknek). A felmérésben megkérdezettek 46 százaléka jelezte, hogy szerinte pozitív dolog az öngondoskodás, és nőtt azok száma is, akik odafigyelnek erre.

A kutatás kitért arra is, mik a legnépszerűbb öngondoskodási és megtakarítási formák ma, és hogy vajon mennyire vagyunk kockázatvállalók.

Elég érdekes tanulsággal is szolgált a felmérés: kiderült, hogy az emberek eléggé el vannak tájolva a legalapvetőbb pénzügyi mutatókkal kapcsolatban. Vagyis úgy 1-1,5 éves késésben vannak. Az inflációt és a betéti kamatokat is erősen túlbecsülték ugyanis, 4,5 százalékra.

Ha bővebben is kíváncsi, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik