Pénzügy

Sokan már a karácsonyi üdülést is lefoglalták

Jól megy a magyar fürdőknek. A foglalási statisztikákban már most látszik, hogy sok magyar utazó előre megtervezi éves utazásait.

2014

A fürdővárosok foglalási statisztikái azt mutatják, hogy a hosszú hétvégékre van a legnagyobb igény a nyári csúcsszezonon kívül – ismertette a Magyar Fürdőszövetség közleményében.
Kiderült, sokan már a 2014-es karácsonyi szállásukat is lefoglalták.

Jeles napok

A jegyeladási statisztikák pedig azt mutatták, hogy a hosszabb hétvégék mellett, az átlagosnál többen mennek fürdőkbe a különböző jeles napokon is. Ilyen például a Víz világnapja (március 22.) vagy a Strandok éjszakája (augusztus 1.) és a Magyar fürdőkultúra napja (okt. 11.).

Decemberben

Az ilyen napok azonban csak ott hoznak a szokásosnál több vendéget, ahol megfelelő színvonalú marketing és kommunikációs megoldásokat is bevetnek annak érdekében, hogy minél többen látogassanak el a fürdőbe – mondta a szövetség ügyvezető elnöke.

Vancsura Miklós szerint a foglalási statisztikákat több korábbi kutatás is megerősítenek. Ilyen például a Magyar Turizmus Zrt. a lakosság utazási szokásait vizsgáló kutatása. E szerint a megkérdezett háztartások több mint 12 százaléka használja ki utazásra a hosszú hétvégéket. S a többség, mintegy 77 százalék belföldi úti célt választ.

Magyarországon évi 25 millióan látogatnak el egy-egy fürdőbe. A vendégek körülbelül 30 százaléka külföldi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik