Pénzügy

A Díjnetet nem érdekli, hogy az Elmű lepattintotta?

számla és csekk (számla, csekk, sárgacsekk, )
számla és csekk (számla, csekk, sárgacsekk, )

Elvileg akik eddig a Díjneten fizették az Elmű-s számláikat, azok január óta ezt nem tehetik. Mintha a Díjnet nem akarna ebbe belenyugdoni.

A Díjnet és az Elmű, illetve a Távszámla között január 15-én megszűnt a szerződéses kapcsolat. Az a 70 ezer ügyfél, aki eddig a számlakézbesítőkön keresztül fizetett, átregisztrálhatott az Elmű online felületére. Csakhogy a Díjnet is újra jelentkezett az ügyfeleknél.

Az átregisztrálás rendben zajlott

Mint az Elműtől megtudtuk, az átregisztrálással nem volt különösebb probléma. Boross Norbert kommunikációs igazgató szerint mindössze 9 panasz érkezett az átállással összefüggésben.

A 70 ezer ügyfél mintegy 80 százaléka már biztosan az áramszolgáltató online rendszerén keresztül fogja megkapni a következő számláját. Arra számítanak, hogy 90 százalék biztosan átregisztrál, a maradék 10 százalék pedig papíralapú számlát fog kapni.

Így fizettek

Az Elmű tájékoztatásából kiderült, hogy egyébként az e-számlás ügyfelek töredéke fizetett csak a Díjneten keresztül. A többség mindössze arra használta a rendszert, hogy a számláit megnézze, és inkább csoportos beszedéssel egyenlítette ki a díjakat.
Átlagosan a lakosság 70 százaléka (fehér) csekken fizet, 30 százalék pedig bankon keresztül, többnyire csoportos beszedéssel. Online pedig mindössze néhány tízezren intézik a díj rendezését, jellemzően a fiatalabb fogyasztók közül.

A Díjnet is bejelentkezett

A szerződésbontás ellenére meglepő módon emailben ismét jelentkezett a Díjnet is az Elmű-s ügyfeleknél. Méghozzá azzal a felkiáltással, hogy megoldották, hogyan lehessen továbbra is rajtuk keresztül fizetni.

Mellékhatás

Ezek után az Elmű is írt egy elektronikus levelet az ügyfeleknek, amiben a közvetített elektronikusszámla-bemutatás kockázataira hívja fel a figyelmet. Vagyis a Díjnet-akció veszélyeit ecsetelik. Ebben az szerepel, hogy az Elmű megdöbbent, amikor a Díjnet ajánlatáról tudomást szerzett, mert velük nem egyeztetett a cég.

Boross Norbert azt mondta, ő sem érti, mire fel született a Díjnet levele, hiszen a két cég között nincs már szerződéses kapcsolat. Kérdeztük a Díjnetet is az akciójukról, de válasz még nem érkezett tőlük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik