Pénzügy
szja (szja)

Csomagot kaphat a NAV-tól

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2014. 01. 14. 10:41

Van, akinek már kivitte a postás, másokhoz a napokban érkezhetnek meg a személyijövedelemadó-bevalláshoz szükséges nyomtatványok, illetve információk.

Korábban a témában:

Elkezdődött a bevallási nyomtatványok postázása. A NAV az adózói szokásokat figyelembe véve állította össze az szja-egységcsomagokat, így a csomag csak azt tartalmazza, amire az adózónak szüksége van bevallási kötelezettsége teljesítéséhez – írják közleményükben.

A nyolcféle csomagból az egyik elektronikus formátumú, és azok ügyfélkapus tárhelyére érkezik, akik az előző évben elektronikus úton nyújtották be bevallásukat.

Határidők

A bevallással kapcsolatos teendők első határideje január 31. Eddig kell a munkavállalóknak nyilatkozniuk arról, hogy munkáltatójuk készítse el idén a 2013-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. Ha a munkáltató nem vállalja dolgozója kérésére a bevallás elkészítését, akkor tájékoztatnia kell a dolgozót az egyszerűsített bevallás, valamint az adónyilatkozat lehetőségéről.

Az egyszerűsített bevallást az adóhivatal készíti el, ha az adózó február 17-éig nyilatkozatban ezt kéri. Valamennyi szükséges nyilatkozat letölthető a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu).

Szja-bevallás

Az egyéni vállalkozóknak, áfafizetésre kötelezett őstermelőknek és magánszemélyeknek, valamint az evás egyéni vállalkozóknak pedig február 25-éig kell beadniuk az szja-bevallásukat.

A magánszemélyeknek legkésőbb május 20-áig kell beküldeniük a bevallást, illetve az adónyilatkozatot (ez utóbbi bevallást hívják még söralátét bevallásnak is).

survey services

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.