Pénzügy

Ingyen készpénz: rohamra számítanak a bankok

Jövő hétfőn lejár az első nyilatkozattételi határidő. Úgy tűnik, sokan lesznek, akik az utolsó pillanatra hagyják az adminisztrációt.

Az első határidő jövő hétfőn jár le – akik tehát már februártól élni szeretnének a havi kétszeri (maximum 150 ezer forintig terjedő) díjmentes készpénzfelvételi lehetőséggel, azoknak eddig kell a bankfiókban, vagy (ha van ilyen lehetőség az adott pénzintézetnél) online regisztrálniuk. Erre egyébként később is van lehetőség, és mindig a következő hónaptól él a díjmentesség.

Díjmentes készpénzfelvét

A Népszabadság a bankokat kérdezte róla, hogy hogyan is állunk a nyilatkozattétellel. Vegyesek a tapasztalatok, de az látszik, hogy a hátralévő egy hétben roham jöhet.

Így nyilatkozgatunk

A Budapest Banknál például az ügyfelek 20 százaléka nyilatkozott eddig, de jövő hétfőre úgy vélik, 30-40 százalékra hízhat az arány. A Cib-nél valószínűsítik, hogy minden ügyfél élni fog a lehetőséggel. A K&H-nál pedig arra számítanak, hogy a többség regisztrál.

Az MKB-nál az ügyfelek ritkán mennek be a bankba kifejezetten a nyilatkozattétel miatt, inkább akkor intézik el, ha egyébként is dolguk van a bankban. Az Unicreditnél pedig legalább akkora érdeklődésre számítanak, mint december elején.

Összességében arra számítanak a bankok, hogy ha nem is az első határidőre, de az ügyfelek döntő többsége nyilatkozni fog.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik