Pénzügy

Mégis lesz árcsökkenés a kötelezőnél?

biztosítás (biztosítás)
biztosítás (biztosítás)

Mindig akad piaci szereplő, aki alacsony tarifákkal akar ügyfelet szerezni, így a kötelező gépjármű-felelőségbiztosítás kampányában továbbra is átlagosan 5 százalékos díjcsökkenésre lehet számítani.

Az eddig nyilvánosságot kapott piaci várakozásokkal ellentétben a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjainak 5 százalékos csökkenésére számít a november elején induló kampányban a PBA Biztosítási Alkusz Kft.

Mindig van még olcsóbb?

Minden évben elhangzik, hogy már nem lehet tovább csökkenteni a díjakat, ám mégis akad több olyan piaci szereplő, amely kedvezőbb tarifákkal használja ki ezt az időszakot új ügyfelek megszerzésére – véli a cég szakmai vezetője, Vass Gábor. Ez szerinte az idén is biztosan így lesz, ezért bizonyos kategóriákban és ügyfélcsoportoknál meglepően kedvező díjakra számít.

Kgfb jeligére:

Idén is lehet spórolni, de kevesebbet

Várhatóan mind kevesebb pénzt takaríthatnak meg az autósok azzal, hogy más biztosítónál kötik meg kötelezőjüket. Tavaly az átlagos autós a PSZÁF adatai szerint csaknem 36 százalékot spórolt meg az átkötéssel. Az alkuszcég úgy véli, az online kötéseket nézve idén csökkenni fog ez az arány, mert év közben a biztosítók fokozatosan, szinte egyforma mértékben emelték a díjaikat.

A PSZÁF által megállapított tavalyi átlagos 17 868 forintos szerződési díj az alkuszcég becslése szerint az idén 17 ezer forintig csökkenhet. Azt is hozzáteszik azonban, hogy a megspórolható összegek feltehetőleg nem mindig érik el majd az autósok ingerküszöbét, ezért lehetséges, hogy megtartják inkább a régi szerződéseiket.

Összességében arra számítanak, hogy már csak 500 ezren váltanak majd az idei kampányban, ami jelentős visszaesés a tavalyi 729 ezres számhoz képest is.

Sláger lehet a kiegészítő biztosítás

Az elmúlt években egyre több olyan kiegészítő biztosítás jelent meg a piacon, amely – a kötelező díjához viszonyítva is – kedvező áron garantál hasznos és magas színvonalú szolgáltatásokat. Az ügyfelek már havi néhány száz forintért köthetnek vadkár-, szélvédőkár-, baleset- vagy asszisztencia-biztosításokat.

Ez a szolgáltatási kör szerintük még sok lehetőséget rejt magában. A növekvő érdeklődés mellett a biztosítók és alkuszok közös feladata, hogy az ügyfelek nyitottá váljanak, és nagy számban megkedveljék a kiegészítő biztosításokat – jegyezte meg a cég online és finanszírozói üzletágának vezetője Waldmann Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik