Pénzügy

Megvámolják a saját számlák közötti utalást is

bankolás (bankolás, )
bankolás (bankolás, )

Számos banknál nem ingyenesek a saját számlák közötti pénzmozgások, még akkor sem, ha például valaki a hitelét törleszti.

Lehúzás jeligére

A családon belüli tranzakciókra nem kell illetéket fizetni. Azonban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezek a tranzakciók díjmentesek is lennének – járt utána az Azénpénzem.hu.

Sőt, a családon belüli számlák illetékmentessége sem hat meg minden bankot, mert például a CIB-nél csak akkor nem kell a díjat megfizetni, ha „egyik kezükből a másikba teszik át a pénzüket elektronikusan” – fogalmaznak.

Banki turpisságok ellen:

A másik, hogy még ha bankon belüli átutalásról van szó, akkor sem feltétlenül ingyenes a tranzakció. De szerencsére vannak olyan bankok is (K&H, FHB, Erste, Citi, MagNet, Raiffeisen), ahol a saját számlák közötti pénzmozgás feltétel nélkül díjtalan.

Persze lehet erre azt mondani, hogy amennyiben az ügyfelet bosszantja, hogy a saját számlái közötti pénzmozgások után is fizetnie kell, váltson bankot. Csakhogy akik hitelt törlesztenek, azok általában röghöz kötöttek. Vagyis nem tudnak váltani, így kénytelenek lenyelni, hogy a hiteltörlesztés utalása után is díjat kell fizetniük.

Ezek ugyan nem túl húzós tételek (száz forint körüliek), de azért mégiscsak bosszantóan ismétlődő fix pluszköltségek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik