Pénzügy

A személyre szabott „tréner”

admin
admin

2007. 09. 28. 17:30

Az executive – vezetői – coaching, azaz a személyes vezetésfejlesztés azt a növekvő igényt elégíti ki, hogy a tanulás hatékony, személyre szabott folyamat legyen, és ne szükséges vagy szükségtelen sémák befogadása. Drága eljárás, akkor éri meg, ha valóban fontos, hogy az adott vezető jól működjön a pozíciójában.

Mi a haszna egy vezetőnek a vezetői coachingból?

• Emberközpontú vezetési stílust segít elő – elengedhetetlen, ha az igazán értékes dolgozókat meg kívánják tartani – a megfelelő vezetői szemléletmódnak megfelelően.

• Fokozza a kommunikáció hatékonyságát, amivel jelentősen nő a vezető elfogadottsága munkakörnyezetében.

• Olyan módszereket kínál, amelyek révén a vezetői visszajelzések valóban használható információk lesznek a beosztottak számára.

• A vezető megtanulja hogyan segítse elő a beosztottak egyéni fejlődését.

• A vezető erősségei tudatosabbá válnak, mely segíti abban, hogy azokkal jobban/hatékonyabban éljen a mindennapi munka folyamán.

Mire jó és mire nem a vezetői coaching?

Segít abban, hogy a vezető tisztázni tudja céljait, és kihozza magát azokból a helyzetekből, amelyekbe beleragadt. Támogatást és konfrontációt tartalmaz, olyan módon, hogy hatására a megvalósítható lehetőségeknek a korábbiaknál szélesebb skálája nyílik meg. A támogatott próbálkozások pedig új magatartási mintákat adnak a korábbiak mellé.

Az executive coaching nem szervezetfejlesztés és nem terápia, noha lehetnek terapeutikus hatásai, és vannak hatásai a szervezeti környezetre is. A coach nem rávezet és nem „megmondja a tutit”, hanem abban segíti a kliensét, hogy megtalálja, kidolgozza és begyakorolja a kivitelezhető megoldásokat. Ez hol könnyedén, hol nehézkesebben történik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.