Gazdaság

Felcsutiékat megelőzve Mészároséké a legnagyobb magyar családi cég

627,5 milliárd forintos becsült értékével a Mészáros Lőrinc és családja érdekeltségében álló Mészáros csoport lett 2024-ben a legnagyobb magyar családi cég – írja a Forbes. A két generációt magába foglaló családi vállalkozásba olyan cégek tartoznak, mint a Opus Global Nyrt., Hunguest Hotels, Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. vagy a Fejér B.Á.L. Zrt. és persze a 2001-ben, Felcsúton alapított Mészáros és Mészáros Kft.

A második helyen, ironikus módon a Felcsuti család áll az MPF holding 443,7 milliárd forintos becsült értékével, amelynek a központja Zürichben van. A harmadik helyen a Csányi Sándor OTP-vezér családjához tartozó Bonafarm csoportot találjuk, a negyedik helyen pedig a Szíjj család Duna Aszfaltja áll 209,6 milliárd forint becsült értékkel.

Őket követi a Demján Sándor örököseihez tartozó Gránit Pólus csoport (becsült érték 164,5 milliárd forint), majd a Budapesti Ingatlan (BIF) Nyrt., amelyet Schmidt Mária és fia, Ungár Péter neve fémjelez, cégük becsült értéke 149,3 milliárd forint. A top 10-be befért még a megnevezésük miatt pereskedő család által tulajdonolt Hell Energy, valamint a Bige László-féle Nitrogénművek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik