Gazdaság

Így épülget Mészáros Lőrinc magánegészségügyi birodalma

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Ahogy omlik össze az állami egészségügy, úgy épül Mészáros Lőrinc magánegészségügyi birodalma – fogalmazott az Mfor a témában készült cikkében. Az apropó, hogy a nyilvános adatbázisok szerint február 26-án megalapították és március 6-én bejegyezték a Superhuman Center Kft.-t, amelyben a felcsúti milliárdos is tulajdonos.

A kft. főtevékenysége az egyéb humán-egészségügyi ellátás, de foglalkoznak még gyógyszer, gyógyászati termék nagykereskedelmmel, általános járóbeteg-ellátással és szakorvosi járóbeteg-ellátással is.

Azt is írják, hogy Mészáros Lőrinc nem egyedüli tulajdonos az újonnan gründolt cégben, hanem a megszokott partnereivel dolgozik. Ők a szintén jól csengő Gyógyító Magyarok Kft.-én keresztül Deák Gábor és Magyar Olivér Mátyás. A leggazdagabb magyar 2020 decemberében lett tulajdonos a Gyógyító Magyarok Kft.-ben, és már ekkor azt írta lapunk, hogy az addigi tapasztalatok azt mutatják: ahova Mészáros Lőrinc megérkezik, ott előbb-utóbb megkerülhetetlen szereplővé válik – jegyzik meg.

A portál szerint nagy tételben lehet fogadni arra, hogy a következő hónapokban, években Mészáros Lőrinc egészségügyi birodalmának felépülését is közelről szemlélheti majd az ország.

A tavaly novemberben alapított VM Medical Zrt. vezérigazgatója Mészáros Lőrinc, és a részvénytársaság tavaly december 18-án lett a FullDent Kft. fogászati központ kisebbségi tulajdonosa, amit január 18-án jegyeztek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik