Gazdaság

Exkluzív budai fogászati központtal bővült Mészáros Lőrinc cégbirodalma

Getty Images
Getty Images

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó VM Medical tavaly december 18-án lett a FullDent Kft. fogászati központ kisebbségi tulajdonosa, amit január 18-án jegyeztek be – adta hírül az Mfor. A VM Medical Zrt.-t az e-cégjegyzék szerint 2023 november 20-án jegyezték be a cégnyilvántartásba, főtevékenysége vagyonkezelés, vezérigazgatója Mészáros Lőrinc. Mint a portál kiszúrta, a cég kézbesítési címe az info@talentis.hu – márpedig a Talentis Group Mészáros Lőrinc cégbirodalmának egyik zászlóshajója.

Megjegyzik, az egészségügy eddig nem tartozott a fő csapásirányok közé az üzletember érdekeltségeinél (főleg a bankszektorban, az agráriumban, az építőiparban és a turizmusban nyomult), de azért már beleharapott az egészségügybe is.

A FullDent a főváros legelitebb kerületében, a XII. kerületben található, a Királyhágó utcában. A többségi tulajdonos az eddigi kizárólagos tulajdonos Dental Holding Zrt. maradt, amely két fogorvoshoz, Majorosi Zoltánhoz és Szilágyi Ivánhoz tartozik. A portál megjegyzi, megbízhatóan teljesítő cégről van szó, de azért vannak sokkal nagyobb forgalmú fogászatok is az országban. A 2009-ben alapított FullDent 2022-ben 396,5 millió forintos árbevétel mellett 35 millió forint profitot termelt, miközben mintegy 260 millió forintos kötelezettséget is görgetett maga előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik