Gazdaság

Nagy Márton elmondta, mikor avatkozhatnak be az üzemanyagárakba

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Van egy megállapodás a Magyar Ásványolaj Szövetséggel, amely szerint az üzemanyagáraknak a régiós középmezőnybe kell tartozniuk, ezt a kormány folyamatosan ellenőrzi. Ha ez a megállapodás megtörik, akkor be kell avatkozni az üzemanyagárakba – mondta Nagy Márton egy keddi sajtótájékoztatón az Index tudósítása szerint.

A nemzetgazdasági miniszter újságírói kérdésre arról is beszélt, hogy „megszorításokra nem kerülhet sor, az egy baloldali felvetés”. Úgy véli, a februári költségvetési adatokat „érdemes a helyén kezelni”. Idei évi növekedési célként három százalékot jelölt meg.

Nagy Márton az Orbán Viktor és Matolcsy György kapcsolatáról szóló híreket nem kívánta kommentálni. A jegybankelnökkel való kapcsolatáról azt mondta, kollegiálisan és intézményi szinten van együttműködés az MNB és az NGM között. „Ugyanakkor azt gondolom, hogy az intézmények közötti együttműködés sokkal fontosabb, mint a közvetlen kapcsolat. Nem látok semmi problémát ebben a kérdésben” – fogalmazott.

A miniszter nem kívánta kommentálni részleteiben a Ferihegyi repülőtér megvásárlásával kapcsolatos kérdéseket sem, elmondása szerint már nagyon közel vannak a megállapodáshoz. „Ha látnának minden részletet, csodálkoznának, hogy ilyen gyorsan megy” – hangsúlyozta, majd hozzátette: nyárra az ügylet lezárulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik