Gazdaság

Ezt lépi Lázár János a vasutasok bérkövetelésére

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfőn találkozik a vasutasokat képviselő szakszervezetekkel – ezt a KlikkTV Szempontok című műsorában jelentette be a Vasutasok Szakszervezetének elnöke, Meleg János. Hozzátette, hogy a MÁV-tól még nem kaptak időpontot a tárgyalásra.

A VDSZSZ Szolidaritás, a Közúti Közlekedési Szakszervezet és a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) hét elején írtak levelet a MÁV vezérigazgatójának, Pafféri Zoltánnak, mert azonnali bértárgyalást követelnek, miután az állami vasúttársaság érdemben nem reagált a szakszervezetek korábbi bérkövetelésére. A vasutasok a levélben 15 százalékos, de legalább 70 ezer forintos béremelést követelnek, és azt, hogy a lojalitási jutalmat emeljék meg 50 ezer forinttal.

A MÁV-Volán-csoport másik tagjánál, a Volánnál eközben sztrájkot hirdettek vasárnapra és hétfőre (december 10-ére, és 11-ére). A sztrájkot azért hirdette meg a szakszervezet, mert 25 százalékos bérfejlesztési igényükre a tulajdonos Volánbusz felhatalmazás hiányában nem tudott ajánlatot tenni november 24-én. Emiatt számos helyközi és helyi buszjárat kimaradhat országszerte a sztrájk két napján.

Kapcsolódó
Rengeteg buszjárat kimaradhat a vasárnapi és hétfői Volán-sztrájk alatt
A helyi és a helyközi közlekedésben is lehetnek nem közlekedő buszok. Mutatjuk, hol, mikor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik