Gazdaság

Spabook.net: a Booking.com megszüntette ügyfélszolgálata e-mail-címét

GettyImages
GettyImages

A Booking.com számos szállásadó partnerét nem fizette ki, ami miatt a GVH is vizsgálatot indított ellenük. A legújabb fejlemény, mint a Spabook.net írja, hogy a szállásközvetítő cég megszüntette ügyfélszolgálata e-mail-elérhetőségét, a customer.service@booking.com-ot. A blogmagazin a tesztemail elküldésekor legalábbis azt tapasztalta, hogy elirányították egy webes felületre, ahol előzetesen kialakított kategóriák szerint lehet meghatározott ügyekben intézkedni, feltéve, hogy a felhasználónak van nyitott foglalása. Ha nincs, akkor nem tud mit tenni, csupán gyakori kérdések jelleggel lehet navigálni az oldalon, de érdemi segítséget nem lehet kérni.

Az, hogy a Booking most lezárta az ügyfélszolgálat e-mail-es, írásos elérhetőségét, két nagyon fontos dolgot vet fel a cikk szerint. Véleményük szerint a panaszok száma világszerte olyan nagy lehet, hogy a bejövő új, úgynevezett hibajegyek mennyiségét csökkenteni kénytelenek, hogy fel tudják azokat dolgozni. Kutatásuk alapján az e-mail-kommunikációt azért részesítették előnyben a szálláshelyek, mert erről a saját rendszerükben bizonyítékokat tudtak megőrizni. Azzal, hogy mostantól kizárólag a Booking belsős rendszerében (amin keresztül adathalászok bankkártya adatokat lopnak hónapok óta) lehet üzenetet váltani az ügyfélszolgálattal, megszűnik a levelek elmentésének lehetősége. A cikk szerzője találkozott például olyan panasszal, amelyben a külföldi szállásadó azt jelezte, hogy egy kellemetlen párbeszéd egyszerűen eltűnt a Booking-os rendszerből, és nem tud többé hivatkozni rá, mert kitörölték.

A cikkben kitérnek arra is, hogy a Booking szállásadó partnerei világszerte továbbra is tömegesen várnak a pénzükre, amelyet sokan utoljára június közepén kaptak meg, azóta pedig önerőből finanszírozzák a szálláshelyük működtetését.

A Booking hivatalos válaszát a portál még várja az üggyel kapcsolatban feltett kérdéseikre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik