Gazdaság

A húsdarálótól a moslékgyűjtőig minden közpénzből lesz a közpénzből épült felcsúti étteremben, amit Mészáros Lőrinc cége üzemeltethet majd

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Folytatódik a felcsúti tónál épített étterem történő fejlesztése, a közpénzből épített, majd közpénzből rendbe tett, turisztikai attrakciónak szánt beruházásban pedig a berendezést is közpénzből szerezhetik be, írja az rtl.hu.

Mint emlékeztetnek: Felcsút 2017 áprilisában 234,9 millió forint uniós támogatást nyert környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztésére, és a tó rekonstrukciója is a beruházás része volt, 2020-ban pedig a csaknem másfél milliárd forint közpénzt kapott az önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

A kivitelezést Mészáros Lőrinc családi cége, a Fejér B.Á.L. Zrt nyerte el bruttó 1,1 milliárd forintért.

Az étterem pedig nemcsak a falakat és a környezetet kapja közpénzből, hanem a berendezéseket – például áruátvevő mérleget, raktári kézikocsit, fém öltözőszekrényeket, automata kávéőrlőt, hűtőket, szekrényeket, tűzhelyeket, húsdarálót, pizzaelőkészítő asztalt, fedeles hulladék- és moslékgyűjtőt és moslékoló asztalt – is, az üzemeltető így konyhai berendezésekkel kapja meg a helyet.

A pályázatra pedig egyetlen jelentkező volt, Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a Mészáros Gasztro Kft. A 444 korábbi cikke szerint havi nettó 1,5 millió forintért 5+5 évre kapták meg a csónakázótó körüli lehetőséget.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben a napokban közzétett Felcsúti Tó étterem eszközbeszerzése – II. ütem nevű eljárásban pedig konyhai eszközöket, mobil jégpályát és kültéri mobíliákat szereznek be, ami azért furcsa, mert a tavalyi eljárásban még nem esett szó jégpályáról.  A tervek szerint az étteremben 8 benti és 9 kinti asztalnál fogyaszthatnak majd a vendégek, a cég ugyanis egyebek mellett 18-18 asztallapot és asztallábat, 72 éttermi széket, 12 fotelt, 3 dohányzóasztalt, 9-9 terasz asztallábat és asztallapot és 36 terasz széket, összesen 29 kaspót, nyolc szemetest, 4 intimhulladék-tárolót és 12 vécékefetartót szállít le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik