Gazdaság

Mészáros Lőrinc energiacége sikerrel bekebelezte a Gerecsegázt is

Mészáros Lőrinc érdekeltsége, az Opus Tigáz szerződést kötött az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-vel a Gerecse Gázvezeték Építő és Vagyonkezelő Zrt. 3009 darab százezer forint névértékű törzsrészvény megvásárlásáról.

A energetikai vállalata, amely Opus Global leánycége, szerdán közleményében jelentette be, hogy lezárták a szerződéskötési folyamatot, így az Opus Tigáz lett a Gerecsegáz Zrt. „közvetett minősített többségű tulajdonosa”.

A tranzakció sorozat utolsó lépéseként a Gerecsegáz Zrt-vel és az októberben felvásárolt Turulgáz Zrt-vel kötött üzemeltetési szerződések eredményeképpen 2023. január 1-től az Opus Tigáz mint földgázelosztói engedélyes üzemelteti a Turulgáz Zrt. és a Gerecsegáz Zrt. tulajdonában álló elosztóvezeték-hálózatokat.

A 24.hu írta  meg szeptemberben, hogy az Opus Tigáznak több elvetélt próbálkozás után végül sikerült teljes egészében bekebelezni a tatabányai földgázvezeték-rendszert üzemeltető Turulgáz Zrt.-t. A város önkormányzata évekig visszaverte a felvásárlási kísérleteket, augusztus végén azonban mégis jóváhagyta a társaságban birtokolt 41 százalékos tulajdonrészének eladását. Mészárosék 195 millió forintos vételárat kínáltak a várost ellátó cégért.

A Gerecsegáz a tatabányai Turulgáz leányvállalat volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik