Gazdaság

Videón, amint több száz méteres kocsisor kígyózott a monori benzinkút előtt

Kedd reggel készített felvételt az egyik olvasónk a 4-es főúton, a Monor és Monorierdő közt található Mol benzinkútról, illetve a töltőállomásnál kialakult hatalmas torlódásról.

A benzinkutat mindkét irányból hosszú sorban próbálták megközelíteni az autósok. Látható, hogy az egyik oldalon körülbelül háromszáz méteres autóoszlop alakulhatott ki. Annyira sokan próbáltak üzemanyagot tankolni, hogy a töltőállomás felé vezető kanyarodó sávot egy megkülönbözető jelzésű jármű, feltehetően a polgárőrség autója zárta, és irányította a forgalmat.

A Mol kedden közölte, hogy szerintük beindult a pánikvásárlás a benzinkutakon, miután több helyen napokkal ezelőtt elfogyott a hatósági áras üzemanyag, majd az autósok felvásárolták a drágább fajtákat is.

Mint arról hétfői, üzemanyagpiaci körképünkben beszámoltunk, ez a harmadik hét, hogy a Mol az üzemanyagellátás biztonságára hivatkozva nem szállít üzemanyagot azokra a kiskutakra, amelyeknek korábban nem a társaság szállított. Nekik februártól kellett átszerződniük a Molhoz, ugyanis a korábbi nagykereskedőik nem szolgálták ki őket, miután a kormány ársapkássá tette a nagykerárat is. Emiatt mintegy 260 vállalkozás kötött ellátási szerződést a Mollal. Így nagyjából 500 kutat érint közvetlenül, hogy harmadik hete nem kapnak üzemanyagot a Moltól. De az összes többi kutat is érinti a kiskutak kiszáradása. Mivel a kínálat szűkül, egyre nagyobb dugók alakulnak ki a működő kutakon, és a fővárosban sem könnyű benzinhez jutni.

Kapcsolódó
Egyre nehezebb tankolni, az FBSZ szerint azonnal meg kéne szüntetni az ársapkát
Már nem csak a kis benzinkutakon vagy vidéken futhatunk bele, hogy nincs üzemanyag.
Olvasói sztorik