Gazdaság

Mol: beindult a pánikvásárlás a benzinkutakon

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Mol szerint beindult a pánikvásárlás a benzinkutakon, miután több helyen napokkal ezelőtt elfogyott a hatósági áras üzemanyag, majd az autósok felvásárolták a drágább fajtákat is – írta a Telex. Tapasztalataik szerint furcsa dominóhatás alakult ki Budapesten: azok a kutak viselik az extra terhelést, ahová a máshonnan elküldött autósok áradata zúdul, így viszont ez utóbbiaknál is gyorsabban merülnek ki a készletek.

A Mol a Telex kérdésére azt válaszolta: a töltőállomásai továbbra is nyitva tartanak, a tartálykocsik folyamatosan úton vannak, a Dunai Finomító karbantartásán pedig szintén dolgoznak, és a terveknek megfelelően haladnak.

A portál a következőket tapasztalta:

  • A Shell előregyártott matricákkal készült az átmeneti készlethiányra, és hétfőn már volt olyan kútja, ahol mindegyik kútfejen ilyen matrica szerepelt.
  • A benzinért eredménytelenül portyázó autósok gyorsan áthajtanak a kúton, emiatt számos helyen a kihajtásnál alakul ki dugó.
  • A benzinkutasoknak láthatóan nagyon elegük van abból, hogy az oszlopok közt szlalomozó, majd indulatosan távozó autósok mindig ugyanazokat a kérdéseket ismételgetik.
  • A benzinkutak nemigen tudják, hogy mikor kapnak üzemanyagot, így az autósokat sem tudják tájékoztatni.
  • Noha Magyarországon körülbelül kétezer benzinkút működik, valójában senki nem tudja pontosan megmondani, hogy hol lehet biztosan üzemanyagot kapni, és hol nem.

Hasonló tapasztalatokról számolt be a 24.hu is, hétfőn.

Kapcsolódó
Egyre nehezebb tankolni, az FBSZ szerint azonnal meg kéne szüntetni az ársapkát
Már nem csak a kis benzinkutakon vagy vidéken futhatunk bele, hogy nincs üzemanyag.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik