Gazdaság

Bejelentették: ekkor érkezik a nyugdíjprémium és az emelt nyugdíj

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán adott hírt a folyósítás részleteiről.

Az emelt nyugdíjak és a nyugdíjprémium postai kézbesítés esetén egyszerre, a megszokott napon, míg banki átutalás esetén a plusz összegek a november havi ellátástól külön, november 11-én érkeznek meg.

A 4,5 százalékos emelés nemcsak a havonta rendszeresen járó ellátásra, hanem a tizenharmadik havi nyugdíj, illetve tizenharmadik havi ellátás idei évben kifizetett összegére is jár. A többletet mindenki automatikusan megkapja, nem kell külön kérni – figyelmeztetett a kormányszóvivő.

A postai utalványon a november havi ellátás mellett a január-október hónapokra és a 13. havi nyugdíjra, tizenharmadik havi ellátásra járó 4,5 százalékos emelési különbözet, valamint a nyugdíjprémium, illetve az egyszeri juttatás összege elkülönítetten szerepel.

Bankszámlára történő utalás esetén a november havi ellátás összegétől elkülönített tételként jelennek meg a plusz összegek (azaz a január-október hónapokra és a 13. havi nyugdíj, tizenharmadik havi ellátás összegére járó emelési különbözet, valamint a nyugdíjprémium, egyszeri juttatás összege).

Mint korábban megírtuk: átlagban 87 ezer forint pluszt jelenthet a novemberi nyugdíjemelés és a prémium.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik