Gazdaság

Mfor: Rogán apósa két és fél hónap után kiszállt a filmiparból

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Nem volt hosszú életű a pályafutása a filmipar területén Rogán Antal apósának, Obrusánszki Zsoltnak, hiszen nagyjából 2,5 hónapig volt társtulajdonos egy film-, videó- és televízióprogram terjesztéssel foglalkozó társaságnak – írja az Mfor. Obrusánszki Zsolt április végén szerzett tulajdonrészt a Cornelius Piper Productions Kft. nevű, azóta Közép Európai Filmiroda Kft.-re átnevezett cégben.

Rogán apósa július 7-én vált meg a részesedésétől. A 600 ezer forintos névértékű üzletrészét egy 150 ezres és egy 450 ezres részre bontotta, előbbit Farkas Zsigmondnak értékesítette, utóbbit pedig Iski Csabának.

Ezzel az 5 fős tulajdonosi kör négy fősre szűkült, és az addig kiegyenlített tulajdonviszonyok is felborultak – írja az Mfor. Míg Obrusánszki kiszállása előtt egyaránt mindenki 20 százalékkal rendelkezett, mostantól Iski Csaba 35 százalékban tulajdonos, Farkas Zsigmond 25, Sipos Kornél (producer) és William George Chambarlain (brit filmproducer) 20-20 százalékot birtokol.

Joggal merülhet fel a kérdés, vajon Obrusánszki Zsolt hogyan kerülhetett ebbe a filmes körbe, miközben eddigi tevékenysége alapján nem látszik semmilyen kötődése az ágazattal. Erre a Magyarságkutató Intézet honlapján 2022. május 16-án közzétett híre adhat választ, mely A Nyugat kapuja című filmről szól. Az Mfor.hu felidézi: májusban a mongol fővárosban, Ulánbátorban a kétnapos „Magyar Napok” kulturális rendezvényen „a hiánypótló történelmi kalandfilm készítőivel beszélgetett Horváth-Lugossy Gábor”.

A program szervezője az ulánbátori magyar nagykövet volt, akit Obrusánszky Borbálának hívnak – és aki, mint azt korábban épp a Telex írta meg, Rogán Antal feleségének az unokatestvére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik