Gazdaság

Megint érvénytelen lett a Dunaferr közgyűlése

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Érvénytelen lett a Dunaferr közgyűlése, amit hétfőre hívott össze a a Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága – tudtuk meg. A közgyűlést a cégbíróság azért hívta össze, hogy helyreállítható legyen a cég törvényes működése, ami már jó ideje nem megoldott.

A 24.hu információi szerint a közgyűlés azért lett érvénytelen, mert a többségi tulajdonos Steelhold Limitedet képviselő görög csődgondok, dr. Kuertellos Pavlos megbízását a tulajdonosok kérésére visszavonta a ciprusi bíróság. Jelenleg a többségi tulajdonosnak nincs képviselője, nem járhat el senki a Steelhold nevében. Így pedig nem lehet érvényes közgyűlést tartani, hogy rendezzék a cég ügyeit.

A Dunaferr ma már az egyetlen teljes kohászati vertikummal rendelkező acélipari nagyvállalat Magyarországon. 2020. október 1-je óta nem rendelkezik felügyelőbizottsággal, és 2021. június 1-je óta nincsenek vezető tisztségviselői, továbbá 2020. november 25-e óta könyvvizsgálója sem, nem tudták elfogadni a cég mérlegeit sem. Emiatt törvénysértő a cég működése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik