Gazdaság

A Dunaferr az orosz-ukrán háború ellenére is stabilan termel

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Dunaferr közleményt adott ki a vállalat működéséről az elmúlt napokban (feltesszük, az orosz-ukrán helyzettel kapcsolatban) érkezett megkeresésekre reagálva. A 24.hu is írt nekik kérdéseket, arról, hogyan érinti a céget a háború – ezzel a közelménnyel válaszoltak.

Leszögezték,

  • a Dunaferr termelése jelenleg is biztosított,
  • az alapanyag-ellátásban eddig komolyabb fennakadások nem voltak.

Ez jó hír, különösen a viharos közelmúltbeli eseményeket nézve, amikor például az is benne volt a pakliban, hogy felszámolhatják a céget.

Kapcsolódó
Kontroll alá helyezték a Dunaferrt
A stratégiailag kiemelt cégeknél intézkedő Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. péntek óta a gyárban van.

Azt írták még, hogy némi termeléscsökkenés az elmúlt napokban volt, de a vállalat folyamatosan dolgozik azon, hogy alkalmazkodjon a kialakult körülményekhez. Az ellátási láncok biztosítása érdekében folyamatosan figyelemmel kíséri a társaság azokat a globális eseményeket, melyeknek hatása lehet a termelés zavartalan fenntartására. A Dunaferr felkészült arra is, hogy átalakítsa logisztikai és beszerzési útvonalait, és szükség esetén más forrásokból oldja meg a termeléshez szükséges anyagok beszerzését.

Az acélpiacon az árak jelenleg magasak, és emelkedik a kereslet is az acél termékekre. Mindez kedvező a Dunaferr számára, azonban az energiaárak továbbra is rendkívül magasak – például az egy évvel ezelőtti árszint mintegy ötszöröséért tudja beszerezni a vállalat a földgázt.

Összességében a Dunaferr bizakodó és továbbra is stabilan tud termelni.

Erre építve és a kialakult helyzetre tekintettel létrehoztak egy rendkívüli segélyalapot, és elindították a „Dunaferr segélyalap programot”, hogy segítséget nyújthassanak elsősorban a magyarul beszélő, az ukrajnai válsághelyzetből hazánkba menekülő emberek számára. Ennek a kezdeményezésnek a részeként a vállalat mintegy 100 főnek tud azonnal munkát biztosítani üzemeiben, különböző munkakörökben. A kezdeményezésben munkát vállalni szándékozó emberek számára bért, lakhatási támogatást, egyszeri rendkívüli munkakezdési segélyt és más juttatásokat is biztosít a cég. A programmal kapcsolatos részletes információk weboldalukon elérhetőek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik