Gazdaság

2 milliárdos bírságot is a nyakába kaphat a Ryanair

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

A kormány legfontosabb feladata a magyar emberek védelme. A vizsgálat célja Ryanair légitársaság működésével kapcsolatos fogyasztókat védő jogszabályi előírások betartásának az ellenőrzése.

Ezt válaszolta az ATV.hu kérdésére az Igazságügyi Minisztérium, ami csak a Ryanairt fogja vizsgálni, egész nyáron. Hozzátették, a légiutas jogokkal kapcsolatos előírások betartását, esetleges tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok megvalósítását, valamint a légitársaság panaszkezelését és árfeltüntetési gyakorlatát vizsgálja a fogyasztóvédelmi hatóság.

Akár 2 milliárd forintos bírásgot is kaphat az ír fapados légitársaság a tárca szerint.

Kapcsolódó

Kedden jelentették be, a Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterrel kocsmai párbeszédet folytató Ryanair ellen soron kívüli vizsgálat indult. Mindez azért, mert a kormány szerint elfogadhatatlan, hogy a társaság az extraprofitra kivetett adót az utasokra hárítja (a Ryanair szerint nincs extraprofit, veszteséges a légiközlekedés). Előszedték a sok utaspanaszt is, amiből valóban nem volt hiány az utóbbi években a Ryanairrel kapcsolatban. A tárca így fogalmazott:

Az a hangnem, amit a Ryanair vezetése ütött meg a magyar kormánnyal szemben az elmúlt napokban, a panaszok alapján általánosan előfordul a cég részéről az utazóközönséggel szemben is, ami megengedhetetlen. A Ryanair bocsánatkéréssel tartozik, elsősorban az utazóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik