Gazdaság

Így tankolhatunk az Aldi automata benzinkútjain

ALDI Magyarország facebook oldala
ALDI Magyarország facebook oldala

Piaci információink szerint az  Aldi automata benzinkútjainak üzemeltetését (gépjármű honosságának ellenőrzése) úgy oldották meg, hogy szerződést kötöttek egy biztonsági céggel, és az őrök nézik, melyik kocsi magyar, melyik külföldi, és a szerint terelik őket a piaci árú illetve a hatósági áras (480 forint) kútfejekhez. Május 27-től ugyanis hatósági áron már csak a magyar rendszámmal és forgalmival rendelkező autósok tankolhatnak a normál kútoszlopokon.

Megkérdeztük az Aldit, helytállóak-e az általunk hallott információk. Azt válaszolták, hogy az Aldi Diszkont automata töltőállomásain valóban biztonsági őrök alkalmazásával oldották meg, hogy az eddig megszokott 7-20 óra közötti nyitvatartási időszakban az autósok a jogszabályi előírásoknak megfelelően tankolhassanak. A nem magyar rendszámmal rendelkező gépjárművek a piaci árakat alkalmazó töltőoszlopokat vehetik igénybe. Az üzemeltető számára ez jelentős többletköltséget okoz, ami hosszú távon nem fenntartható, de az üzemeltető mindent megtesz az üzemanyag-ellátás biztosítása érdekében – tették hozzá.

Hogy mennyire nem egyszerű megfelelni az új tankolási rendelet előírásainak például az automata kutakon, arról ebben a cikkben írtunk.

Kapcsolódó
Be kell-e mutatni a forgalmit? Mi történik az automata kutakon? Nem egyszerű megfelelni az új tankolási rendeletnek
Ha van személyzet, mindenki számára megkönnyíti a tankolást, ha visszük a forgalmit is a pénztárhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik